Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

webguide

I lördags blev det Gands låda på Grand hotell i Helsingborg, igår blev det lite plock med lax och ägg etc (rester) och ikväll blir det Ryggbiff av naturbeteskött. Får dock se vd det blir till, är trött och kommer inte hem förrän runt 19.30

Marie

Idag blir det pasta med sås på bacon, broccoli och champinjoner.

Andreas

Måndag. Hade en fin entrecote från http://www.dalsjoforskott.se i kylen, tog en del av den och gjorde lövbiff med sting och till det spenatris.

Citat från: annamaria skrivet 2008-11-03 21:15
Sen slår jag ett slag för Glassproducenten: Otto och Glassfabriken! Underbar glass. Känns hemgjord.


Var kan man köpa sån glass?!
Den som inte frågar får inga svar.

ena

Andreas....här i Skåne finns den stort sett överallt...det är fd. Åhusglass har jag fått reda på från tillförlitlig  källa. Den är helt gudomlig, i synnerhet päronglassen :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

kryddburken

Fars Dag middagen blev en mustig Höstgryta med Schezuanpeppar, riktigt härlig & annorlunda smak! Lite citrus/syrlig!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/11/10/hostgryta-med-schezuanpeppar/

Mimmi

Härlig höstgryta kryddburken!

Idag har det lagats egenfixad Taco, det hettade till sas.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/12/egen-taco-kryddmix/

kryddburken


Andreas

Ja under kalla hösten blir man verkligen sugen på gryta. Nåt som nästan är som gryta är väl pepparotskött? Idag kokar jag pepparotskött på högrev och till det blir det mandelpären, nedan syns en stilstudie från koket precis innan palsternacka, rotselleri och persilja lagts i.

Citat från: ena skrivet 2008-11-10 21:57
Andreas....här i Skåne finns den stort sett överallt...det är fd. Åhusglass har jag fått reda på från tillförlitlig  källa. Den är helt gudomlig, i synnerhet päronglassen :)


Se där! Har absolut inte sett den häruppe men jag hittade hemsidan deras och ska bestämt maila och fråga om den går att få tag i.
Den som inte frågar får inga svar.

Christine

Idag blev det stekt kyckling med rosmarin, till det potatis och frästa grönsaker.

anna_panna

Lat fredagsmat i form av grekiska biftekis gjorda på mix samt pommes strips och meze-yoghurt.

Santa Marias Easycooking-mixer är toppen att ta till när man inte orkar joxa med egna kryddblandningar.
Det finns bara en sak som är värre än en hustru som kan laga mat men som inte vill
- det är en hustru som vill men som inte kan!

Mimmi


kryddburken

Kvällens söndagsmiddag med Klassisk Fisk i Ugn med Kall Äggsås
http://kryddburken.wordpress.com/2008/11/16/klassisk-fisk-i-ugn-med-kall-aggsas/
Till efterrätt bakade jag en saffranskaka! Gott Gott!

kryddburken

Kvällens middag blev en Fläskfilégryta med Kantareller! Frysrensning.... :-)
http://kryddburken.wordpress.com/2008/11/17/flaskfilegryta-med-kantareller/

Christine

Idag blev det lite snabb rådjurspanna av köttet som legat i kylen ett par dagar. Kryddat med senap, svamp och grädde, serverat med ris.

kryddburken


Mimmi

Tisdagsmiddag med soppa på pumpa och frisk rättiksyoghurt, gott grahamsbröd. En liten blåbärspaj fick vi som avrundning. :)

http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/18/long-pie/


kryddburken

Hemlagade Köttbullar med Hemlagat Potatismos! Lingonsylt & Gräddsås! Kan det bli godare?
http://kryddburken.wordpress.com/2008/11/19/hemlagade-kottbullar-hemlagat-potatismos/

Romarin

2008-11-20 08:39 #737 Last Edit: 2008-11-20 09:33 by Romarin
Idag blir det ugnstekt kyckling, med kokt värmlandspotatis (min nästkusin odlar!), god sås och rivna morötter och äpple.

Jag tillagar kycklingen på samma sätt som min mamma alltid gjort. :) Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta (1 1/2- 2 tsk), peppra och klicka över riktigt smör över hela kycklingen. In i ugnen (inget spad ännu), och när kycklingen har tagit färg häller jag på vatten och sen öser jag kycklingen några gånger under tillagningstiden. Blir extremt god sås till.

Har en ny favorit till kyckling, nämligen rödlöksmarmelad! Köpte en burk i Italien för några veckor sen som smakar underbart till. Nån som har ett bra rödlöksmarmeladrecept? :)   

agnetasch

Den här enkla rödlöksmarmeladen gjorde jag till årets surströmming (Det var förvånansvärt gott ihop!)

2 msk smör
2 stora rödlökar
½ dl rödvinsvinäger
½ dl honung

Skala löken, dela och skär i tunna skivor. Smält smöret och låt löken fräsa på svag värme i 10 minuter utan att få färg. Tillsätt vinäger och honung och öka värmen. Låt puttra i 4-5 minuter (eller längre) tills det antagit en tjock marmeladliknande konsistens. Låt svalna.


Romarin

Hej agnetasch!

Tack för receptet. Låter hur gott och enkelt som helst! ;D   

Annonser

Powered by EzPortal