2024-03-29 05:36


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Krista
 - 2010-01-29 08:49
Tror jag vände alla. Men det var inte halva på det sättet som blev hård utan halva mitt på (alltså som om man delar den och får två bokstaven C, det ena C:et blev hårt). Ojämt temperatur kan jag tänka mig att det är, det är en skruttig gammal ugn.
Skrivet av Mickan
 - 2010-01-29 08:09
Du missade inte att vända just den i kokvattnet? Kanske var degen lite dåligt bearbetad så att det var mer mjöl just där? Har du ojämn temp i ugnen?
Skrivet av Krista
 - 2010-01-28 10:13
Citat från: Mickan skrivet 2010-01-27 12:09
Jag ska baka bagels imorgon. Jag har fikat på jobbet en här veckan. Vi brer frallor från bageri men jag tänkte överraska med cream cheese och lax på bagel!


Åh lyllos dina kollegor är som har dig som bakar bagels åt dem!

Jo en av mina baglar blev faktiskt lite konstig: halva blev hård och seg, som att den delen inte var ordentligt jäst. Bara en blev så, resten blev bra. Undrar vad det kan ha berott på?
Skrivet av Mickan
 - 2010-01-27 12:09
Jag ska baka bagels imorgon. Jag har fikat på jobbet en här veckan. Vi brer frallor från bageri men jag tänkte överraska med cream cheese och lax på bagel!
Skrivet av Krista
 - 2010-01-27 11:14
Citat från: Mickan skrivet 2010-01-21 19:53
Jag bakar ofta bagels och har provat många recept. Alltid lyckat!

Detta gjorde jag sist:
http://www.recept.nu/1.152096/leila_lindholm/frukost_brunch/mjol/bagels


Gjorde faktiskt bagels i helgen, inspirerad av denna tråd, och använde ovanstående recept. De blev bra! Bagels är verkligen speciellt, lite sega och kompakta sådär.
Skrivet av Fröken Dill
 - 2010-01-26 07:47
Jag premiärtestade det här receptet:
http://www.bagelsrecept.se/enkla-bagels-6243909
Det var enkelt (även om det tog lite tid) och baglarna blev mycket goda!
Hälsar fröken Dill
Skrivet av Rob
 - 2010-01-25 15:35
Yepp, jag aterkommer med mina framsteg, men nu skall jag ut pa resande fot ett tag sa det tar en stund.
Skrivet av Hasse
 - 2010-01-22 17:03
Citat från: Rob skrivet 2010-01-22 14:13
Jag borde sokt ordentligt forst alltsa?!
Sorry!


Det är alltid bra att använda sökfunktionen[1] innan man startar en ny tråd. Flera trådar som behandlar samma sak blir väldigt rörigt.

Men Rob, det är ingen fara! Jag har klippt ihop trådarna och vi fortsätter diskussionen här. Och, som Jelvis skrev, berätta gärna om dina framsteg.


[1] http://matforum.nu/index.php?action=search
Skrivet av jelvis
 - 2010-01-22 15:45
Citat från: Rob skrivet 2010-01-22 14:13
Jag borde sokt ordentligt forst alltsa?!
Naval, nu har jag startpunkter!


Berätta gärna om dina framsteg! Jag kom på att jag testat ett enkelt recept (liknande Leilas) från Tasteline och att det också var helt ok.

http://www.tasteline.com/recept/bagels
Skrivet av Rob
 - 2010-01-22 14:13
Jag borde sokt ordentligt forst alltsa?!
Sorry!

Naval, nu har jag startpunkter!

Tackar!
Skrivet av Krista
 - 2010-01-22 08:17
Jag har gjort bagels en gång, och åhå vad jag misslyckades! Följde receptet gjorde jag så klart men det blev ändå bara tunna trasiga gummibitar av dem... Måste göra ett nytt försök, älskar ju bagels.
Skrivet av jelvis
 - 2010-01-21 20:57
Finns en annan tråd som pratar bagels.

http://matforum.nu/index.php?topic=191.0

Själv har jag testat ett antal olika recept men det finns två saker som jag tycker krävs för riktigt goda bagels.
- Långa jästider, helst ska man göra en fördeg.
- Kokning

De bästa recept jag provat har varit Rose Beranbaums från "The Bread Bible" och bagelreceptet i "Brunkebergs bageri".
Skrivet av Mickan
 - 2010-01-21 19:53
Jag bakar ofta bagels och har provat många recept. Alltid lyckat!

Detta gjorde jag sist:
http://www.recept.nu/1.152096/leila_lindholm/frukost_brunch/mjol/bagels
Skrivet av Rob
 - 2010-01-21 18:26
Har nagon provat att baka bagels sjalv? ? Recept?

Jag har kollat runt och det verkar som om manga haller sina recept hemliga.

Hursomhelst, jag har fallit pladask for denna typ av brod i de flesta former och tankte nu ge mig in pa att baka lite sjalv.
Skrivet av Hellfog
 - 2008-05-12 02:51
Ja dom verkar ju inte allt för svåra att göra.

Annonser

Powered by EzPortal