Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Leif
 - 2012-03-21 01:21
Mitt recept:

1-1,5 matskedar kebabkrydda. (Finns en rätt bra på ÖB.)
1 tesked salt.
1 burk tomat.
Någon matsked olivolja eller smält smör.
Kör med mixerstaven.
Är tomaterna utan sötma brukar jag bryta lite med en aning socker.

Bara att värma på såsen sedan i micron eller på spisen.
Skrivet av kryddburken
 - 2009-09-10 21:43
Citat från: Andreas skrivet 2009-09-10 19:05
Jag antar att ni inte äter upp all sås på en gång, hur förvarar ni den och hur länge håller den sig fräsch?


Hos oss blir det sällan något över! ;-)
Skrivet av Andreas
 - 2009-09-10 19:05
Jag antar att ni inte äter upp all sås på en gång, hur förvarar ni den och hur länge håller den sig fräsch?
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-09 13:31
Mums, tigersås! Låter jättegott!
Tycker fröken Dill
Skrivet av kryddburken
 - 2009-09-07 21:36
Detta har jag i min kebabsås :

2 dl tomatpure
½ dl aivar relish
½ dl rapsolja
2 msk tigersås
Salt & Peppar
cayennepeppar
Finhackad persilja & basilika
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-07 19:45
Det låter gott! Har inte provat med ajvar i, kanske skulle testa det.
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-07 10:32
Tack annamaria!
Jag provade det här receptet och det blev jättebra!

Röd, stark kebabsås1 del Ajvar Relish
2 delar tomatsås
1 del olja
persilja
basilika
cayennepeppar
saltsvartpeppar
vitpeppar
socker

Blanda ingredienserna och smaka av!

Hälsar fröken Dill
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-05 20:03
Jag brukar ta lite vad jag har men på ett ungefär så här:

Röd kebabsås

1 burk krossad tomat
1 gul lök, helst riven
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning (funkar med diverse fonder också)
1 dl vatten
svartpeppar
salt
socker (är viktigt!)
1/2 tsk malen spiskummin
fint hackad spansk pepparfrukt efter tycke o smak
ibland tar jag även mycket finhackad inlagd jalapeno, blir också gott

Koka upp och sjud en halvtimme ungefär.


Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-04 09:42
Jag efterlyser recept på den röda, starka såsen som brukar serveras i kebaber! Några tips?

Undrar fröken Dill

Annonser

Powered by EzPortal