Citat från: Torparmor skrivet 2009-04-20 19:20
Det enda rätta receptet på helstekt kyckling är detta! Sätt ugnen på 250 g. Gör ett kryddsmör på 50 g smör och de färska kryddörter du tycker om (dragon och vitlök!!), salta och peppra. Klipp upp kycklingen i ryggen och vik ut den. Lägg den i en ugnsfast form. Stick nu in fingrarna under skinnet och lyft skinnet från köttet. Peta in kryddsmöret under skinnet och massera runt det lite grann. Sätt en termometer i ett bröst och en annan i ett lår. Sätt bägge på 80 g. Sätt in kycklingen i den heta ugnen och när den sista termometern piper tar man GENAST ut kycklingen, och skär upp den. Saftigare kyckling har du aldrig ätit, och eftersom kryddningen/fyllningen liggger direkt an mot köttet smakar kycklingen också av den. Lägger man fyllningen inuti kycklingen ligger den an mot ben och det blir inte mycket smak på köttet.
Citat från: agnetasch skrivet 2008-08-09 12:29
Vad hade ni till detta?
Citat från: agnetasch skrivet 2008-07-19 10:32du får inget knaprigt skinn. Är skinnet inga problem kan du ju göra som jag brukar göra
Citat från: agnetasch skrivet 2008-07-19 10:32men lägg goda saker i fonden; lök, rotfrukter, frukt m.m
Citat från: MiGa skrivet 2008-06-07 22:48
Gjorde två Beer can kycklingar på grillen idag MMMMMMMMMMMums
Citat från: crlhrv skrivet 2008-06-08 08:32
Mr. Barbeque: mer om kyckling på ölburk finns på http://matforum.nu/index.php?topic=103.0