Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - danielmalm

21
Det händer inte ofta i mitt studentliv att jag finner nötkött som är billigt nog för min ekonomi. Därför är jag nu lite nervös när jag äntligen fått tag på en fin pickningbog. Vill ju inte klanta til det.

Har ni några bra recept där detta kött skulle kunna ingå? Jag vill helst nå bortom stekar och grytor. Asiatisk kanske inte är fel. Hjälp mig är ni snälla!
22
Pumpasoppa med nygräddade chapati.
23
Ska jag tolka det som att det inte är farligt att låta bli att diska den, men att det heller inte gör någon nytta?
24
Lever i äppelmustens rike, Skåne, och därför kännas det extra pinsamt att behöva fråga vad äppelmust är för något. Har läst många repportage om drycken och det verkar som om musten helt enkelt består av pressade äpplen. Men det verkar lite märkligt eftersom man då lika gärna kan kalla det äppeljuice. Är det möjligtvis en jäsningsprocess som gör att äppelmust just är äppelmust och inget annat?
25
Jo, det är snustorr. Men det löser degspadet upp nästa gång jag bakar tänkte jag... Frågan är om mögel tycker om torr deg...
26
En degbunke står på mitt bord. Den befinnersig så att säga i sitt naturliga element, d.v.s. den innehåller degrester. Nu vet jag ju att man förr i tiden lät bli att diska baktrågen, och med tanke på hur duktig jag för övrigt har varit idag så känns idén väldigt lockande.

Vad tror ni? Vågar jag låta bli att diska bunken till nästa bak som är om en vecka? Blir det surdeg eller magsjuka?
27
Potastisbröd med fänkål. Mycket smakrikt och saftigt bröd som rekommenderas!
28
Nu har jag själv forskat på området och det verkar som om en äggula i degen does the trick. Precis som CII skrev. Degen blir tydligen mer elastisk och lättare att kavla ut. Ska prova det nästa gång.
29
Kesella och grahamsmjöl är ju två bra alternativ till smör och vetemjöl, men dinkel går säkert hur bra som helst.
30
Ja, det är min gissning. Detta vore en perfekt fråga för Philip och Fredrik att ställa till fysikern i Boston tea-party.
31
Tackar ödmjukast för förslagen. Pastarätten lät ju oförskämt god!
32
Jag har alldeles för mycket mjölk i min kyl och behöver därför bli bombaderad av matrecept där stora mängder mjölk ingår.

Hjälp mig är ni snälla!
33
Efter vad jag har förstått går en del av energin som skulle förånga vattnet till att kompensera för salttillförseln. Med andra ord minskar kokningens kraftighet då man tillsätter salt. Dock är värmetillförseln så god att kokningen nästan genast återfår sin kraft. Ska försöka sammanlikna det två scenaron som vi pratar om

1. Saltet i från början: Vattnet kräver högre temperatur för att koka, vilket tar längre tid och därmed måste plattan stå påslagen längre tid eftersom vi väntar på kokande vatten. Med andra ord förbrukas mer energi.

2. Saltet i då vattnet kokar: Vattnet slutar knappt att koka (eller upphör en ytterst liten stund). Detta påverkar oss inte särksillt mycket och vi slänger i det vi ska koka ändå och därför blir det inten extra väntetid.

Detta är min gissning, men jag måste erkänna att man aldrig får förklarat varför man ska göra på detta sättet. Det brukar bara stå i tidningar att man sparar energi på detta sätt.
34
Ja, som jag har förstått det är huvudsyftet med att tillsätta saltet i slutet att rädda vår sköra miljö. Eftersom det kokande vattnet har ett överskott på energi kommer det att fortsätta koka trots tillsatsen av salt, som förskjuter kokpunkten. Om du däremot har saltet i från början krävs mer energi för att vattnet ska nå kokpunkten.

Energivinsten är förmodligen inte särskillt stor, men det är ju inte ansträngningen heller =)
35
Hej!
Jag ska göra två underbara västerbotten-pajer på lördag och jag är ute efter en pajdeg som passar bra till den? Hur brukar ni göra? Existerar det ultimata pajdegsreceptet? Har ni några tips som höjer resultatet på pajdegen ytterligare?
36
Ja, jag tror det är precis det jag är ute efter - stekyta. Det där med margarinet var en bra ide. Det ska genast provas!
37
Oftast använder jag potatis, morötter, palsternacka och rödlök, men det är potatisen jag är minst nöjd med. Temperaturen i ugnen är 225 grader vanligtvis grill. Förkokar inte (är det bra?). Vad jag saknar är den där härliga krispigheten man kan få i potatisen, utan att den för den sakens skull är för torr.

Ställer jag för höga krav på min potatis?
38
Jag brukar ofta rosta diverse grönsaker i ugnen, men blir sällan nöjd. Ibland blir de för torra, ibland för mjuka, och ibland för färglösa. Jag känner att jag inte riktigt kan sätta fingret på vad som går snett, så därför väner jag mig till er!

Jag slår vad om att det finns någon där ute som kan ge mig en liten lista på saker man ska tänka på för att ugnsrostningen ska lyckas.
39
Senast igår gjorde jag min favoritsås.

Man bryner zucchini och morötter. Sedan tilsätter man grädde och rikligt med messmör (inget jag tycker om på smörgåsen, men i såsen är det supergott). Sedan kryddar man bara med salt och vitpeppar.

Enkelt och gott!

Annars kan du bryna morötter i smör och currypasta, varpå du tilsätter hackade tomater och soltorkade tomater. Sedan tillsätter man ketchup, chilisås och grädde och låter det puttra. Smaka av med salt och curry.

Hoppas dessa recept kan vara till någon nytta!
40
Världens bästa och enklaste jordnötssås, som passar till Kyckling:

Värm 4 dl kokosmjölk tillsammans med ca 5 msk jordnötsmör och ca 1 tsk soja. Smaka sedan av med farinsocker så att såsen får sin karakteristiska sötma. Servera varm.

Kan det bli enklare?

Annonser

Powered by EzPortal