Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2015-08-22 09:01
Jag känner ingen skillnad på hela eller fileade surströmmingar o då har jag ätit surströmming i hela mitt liv. Vad skulle skillnaden vara? Att den hela fisken smakar mer "fisk"? ;D Skillnad i smak blir det om man väljer en gammal burk; ju äldre desto saltare.
Surströmmingsätare är ett konservativt släkte, många dömer ut filéerna utan att ens ha smakat. Jag är också konservativ, inte när det gäller filéer men det är när det gäller tillbehören; skalpotatis, hårt tunnbröd med Bregott, svagdricka. Punkt
Skrivet av kallebakom
 - 2015-08-21 18:26
Citat från: Hasse skrivet 2015-08-21 17:37
Personligen är jag inte förtjust i surströmming, men i annan matlagning ger ju kött- eller fiskben mycket smak om de får vara med vid koket eller bräseringen. Så det verkar rimligt att ben i surströmming också ger smak.
så sant
Skrivet av Hasse
 - 2015-08-21 17:37
Personligen är jag inte förtjust i surströmming, men i annan matlagning ger ju kött- eller fiskben mycket smak om de får vara med vid koket eller bräseringen. Så det verkar rimligt att ben i surströmming också ger smak.
Skrivet av kallebakom
 - 2015-08-21 09:55
märks nån smakskillnad ? har hört det vet ej om sant.....
Skrivet av agnetasch
 - 2015-08-21 08:15
Jag har helt gått över till filéer. Dels är det fruktansvärt bekvämt att slippa rensa, dels är det lättare att beräkna hur mycket som behövs. Beroende på årgång kan hela fiskar vara stora o svällande eller smala o slafsiga. Är det bara slafs räcker kanske inte burken/burkarna. Filéerna verkar vara jämnare i utförandet.
En nackdel är att det går för fort att äta filéer. Det SKA ta tid att sitta att rensa fisk o skala potatis medan saliven porlar i munnen. Att sitta o tillverka klämmor tar förstås tid men det är en sysselsättning för amatörer ;D
Skrivet av kallebakom
 - 2015-08-20 20:07
verkligen älska surisar,har bara ätit hela så att säga,men tycker det går bort så mkt rens så fundrear på fileer,vad säger ni är det samma smak ? är dom bra eller ? tycker ni mkt går bort i rens på hela?

Annonser

Powered by EzPortal