Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2015-10-09 18:02
Kanske har frysen gått sönder så det blivit 10 grader i den? Lingon innehåller väl naturligt konserveringsmedel och borde därför tåla en hel del. Hur det är med kantareller vet jag inte.
Skrivet av webguide
 - 2015-10-06 13:41
Uptinade i kylen menar du? 10 grader är en väldigt hög temperatur fr en kyl, den skall helst hålla 4 grader, jag skulle inte frysa om mat som har legat länge i så hög (relativt sett) temperatur!
Skrivet av Leif
 - 2015-10-05 18:03
Hej. Går det att åter frysa upptinade kantareller och lingon och senare tillaga? De har troligtvis varit upptinade i frysen ca 10 dagar och då haft en temperatur av ca 10 grader. Tacksam för svar
Skrivet av Hasse
 - 2012-11-25 20:40
Hej Ludde och välkommen till Matforum!

Jag flyttade din fråga till denna tråd, som handlar om just det du frågade om.
Skrivet av ludde1.
 - 2012-11-25 11:56
varför får/skall man inte fysa om tinade livsmedel?
Skrivet av Hasse
 - 2011-04-20 18:47
Livsmedelsverket[1] säger att det går bra att frysa om en vara om den inte blivit varmare än kylskåpstemperatur. Kvalitén kan påverkas men säkerheten påverkas inte.

Djupfrysningsbyrån[2] rekommenderar inte att frysa om en tinad vara, oklart varför.

Jag väljer nog att lita på Livsmedelsverket i detta fall. Det verkar ju rimligt att om hygienen i övrigt är god, kan det inte ha någon betydelse om ett livsmedel har varit fryst eller inte. Men jag är absolut ingen expert även om jag själv fryst om varor utan att bli sjuk.

Smakmässigt är det kanske en annan sak. Livsmedel har ju en tendens att tappa vätska när man fryser det och det kan naturligtvis påverka kvalitén.


[1] http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Hygien-och-hallbarhet/Hur-tar-man-hand-om-delvis-upptinade-matvaror-/

[2] http://www.djupfrysningsbyran.se/om_djupfryst/fragor_svar.html
Skrivet av DanaLeFay
 - 2011-04-18 20:15
Hur fungerar egentligen det här med att frysa ned upptinad mat utan att laga till den? Vissa säger att det helt enkelt inte är bra pga bakterier osv och andra säger att det helt enkelt blir sämre mat smakmässigt...Hur ligger det till egentligen? Och finns det några skillnader mellan kött, fisk och andra varor?

Annonser

Powered by EzPortal