Matforum

Bortalagat - inte laga själv, möjligen värma => Restauranger => Restaurangrecensioner => Ämnet startat av: Andreas skrivet 2008-03-08 10:52

Titel: Vad man kan ta upp då man skriver om en restaurang
Skrivet av: Andreas skrivet 2008-03-08 10:52
Citat från: elka skrivet 2008-03-05 16:57
En restaurang - ett betyg. Det är ju inte det enklaste. Första intrycket och första måltiden styr naturligtvis ett betyg.

Smak/utseende/miljö/personal/pris är det som spontant bygger ett omdöme, det skulle vara både roligt och nyttigt om man hade en "mall" att jobba efter som restaurang besökare.

Ska vi hjälpas åt att bygga en sådan "mall"? Den skall ju vara enkel och något man inte behöver ta med sig på lunchen eller middagen, men som ett stöd när man skriver sitt omdöme..


Ja varför inte, vi var i och för sig lite inne på detta tidigare i tråden "Betyg och skala" men det är förstås bäst att ha en specifik tråd för restauranger.

Nä att ha med sig en mall när man besöker en restaurang förtar nog mycket av glädjen med besöket. Jag har antecknat lite detaljer på ett papper vid ett par besök men det är dels inte uppskattat av sällskapet och dels kommer man faktiskt ihåg det man behöver komma ihåg om man bara ser till att skriva inom nåt dygn. Och då kan det ju vara till hjälp att titta på en mall, eller förresten checklista kanske är ett bättre ord.

Här är några punkter (men försök inte alltid ha med alla eller att ha dem i nån viss ordning, det blir bara tråkigt att läsa då):

Om restaurangen
¤ läge
¤ inredning
¤ atmosfär
¤ typ av besökare

Mat
¤ utseende/upplägg
¤ smak
¤ portionsstorlek
¤ prisnivå

Personal
¤ service
¤ bemötande

Övrigt
¤ skulle jag gå dit igen?
¤ ge ett betyg 1-5

Fler ideer?
Titel: SV: Vad man kan ta upp då man skriver om en restaurang
Skrivet av: agnetasch skrivet 2008-03-08 11:30
Hygienen som sagt:
Rena glas/bestick/porslin
Ren personal i rena kläder
Ren toalett;missköter dom sig bakom kulisserna=toan,hur ser det då ut i köket?