Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - hoff

1
Hej, Fick en Weber Pizzasten i julklapp. Har haft en innan av lite billigare typ men tänkte nu införskaffa mig en lite tjockare i granit eller liknande material. Fast nu visar det sig att Weber har bytt ut sina 1½cm tjocka pizzastenar tillverkade av granit till något de säger är bättre och mer värmetåligt. Iolit kallas materialet den är tillverkad av nu. Bara 1cm tjock. Jag är lite osäker på om jag ska behålla denna eller ge mig ut efter en riktig baksten som är 2-3cm tjock. Känns dumt ifall denna med spricker, tycker den ser ut att vara i samma material som min tidigare nämligen.

Någon som testat Weber nya stenar?, Räcker det med 1cm tjock sten för brödbak i ugn tro?

Är en sådan här jag fick i julklapp: http://www.grillbutiken.se/product/274-weber-pizzasten-rektangular-storlek-300-x-400-mm.aspx
2
Bakade pizza med några vänner igår kväll och stenen sprack så nu är jag ute efter en ny sten. Den jag hade var en "billig" variant köpt på cervera eller duka. Tror det är samma stuk som OBH Nordicas sten. Ska man satsa på en lite dyrare variant som man kan hitta på bagaren&kocken http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=bakstenugnssten eller går det lika bra att köpa något på bauhaus/k-rauta? Använder det mest till brödbak men pizza blir det ju då och då=)
3
Matbröd / SV: Var hitta vört?
2008-12-25 09:35
Tackar, ska prova att koka svagdricka alt. porter till vört nästa gång. Mitt vörtbröd blev iaf lyckat =). Fick mig även en ny köksmaskin i julklapp. En Electrolux akm4110, så är det väl bara att fortsätta baka bröd:)
4
Bakade vörtbröd idag/kväll. Utgick efter http://paindemartin.blogspot.com/2007/12/ett-saftigare-vrtbrd.html recept men med lite modifikationer då jag inte fick tag i någon flytande vört. Men det ser ut att vara gott iaf:)
5
Matbröd / SV: Var hitta vört?
2008-12-14 22:25
Jag gav vika och valde Santa Marias kryddmix. Men jag tänkte baka lite mer vörtbröd nästa vecka. Ska bli spännande och se hur dina stenungsbakade vörtbröd blir. Jag använde en pizzasten, och resultatet ser ut att ha blivit bra ändå:). Jag utgick efter martins bröd från bloggen "http://paindemartin.blogspot.com/2007/12/ett-saftigare-vrtbrd.html";, men eftersom jag inte hade flytande vört så tog jag hälften muskovadosocker och hälften mörk sirap, såg ut att bli väldigt torrt annars. Men jag är som sagt nybörjare på att baka bröd. Får se vad släkten säger på julafton:). Ska göra ett nytt försök nästa vecka som sagt:)

/Christian
6
Matbröd / Var hitta vört?
2008-12-13 10:35
Hej,
Jag hade tänkt prova att baka vörtbröd nu inför jul men "flytande vört" som står i Jan Hedhs recept verkar vara väldigt svårt att få tag på. Har ringt runt till lite bagerier här i Göteborg men ingen verkar vilja sälja det. Så min fråga är var kan man hitta detta i gbg-området?. Eller på nätet kanske?. Kanske finns något komplement till "flytande vört" som blir lika bra?. Någon här måste ju lyckats baka vörtbröd =).

/Christian
7
Hemmabutiken säljer ju Elextrolux AKM4110 för 2295:-. Är riktigt sugen på att införskaffa den. Någon som har någon erfarenhet av den?. Är den värd de extra pengarna man får ge istället för än AKM3110?. Tror 3110 ligger 4-500kr billigare i pris.
8
Hej
Har en morbror som har bott/jobbat i USA i 5år och hans kontrakt där går ut i februari och det ser inte ut att bli ngn fortsättning. Jag har för tillfället lånat min mormors gamla Bosch köksmaskin och funderar på att be han ta med sig en Kitchen Aid till mig istället. Jag bakar mest grovt bröd men det borde väl även denna klara av?. Eller är det bättre att satsa på en Electrolux AKM3110/AKM4110 istället?
9
Tog det säkra före det osäkra så nu kommer den ha legat i blöt nästan ett dygn när jag kommer hem:). Hade ju varit snopet om den sprack:). Återkommer med bild o recept=)
10
Hejsan, jag fick en lergryta i present och tänkte göra en kycklinggryta idag. Men jag har läst lite olika på hur länge lergrytan ska ligga i blöt innan användning. För det mesta står det 20-30min, men har läst så mycket som att den ska ligga i blöt ett dygn innan första användningen. Lite jobbigt att hinna med det idag då=).
Hur ligger det till??

/Christian
11
ojoj, så lyckat mitt senaste brödbak blev. Jag bakade müslibröd och sursött dagen efter min pumpernickel-sejour. Jag är uppväxt med att äta sursött från Holmas bageri i Varberg, tyvärr stängde de för några år sedan och sen dess har min släkt letat efter nytt bröd men aldrig hittat något. Men receptet på Sursött bröd i Hedhs brödbok är förbluffande likt. Lite mer kummin bara så tror jag man är så nära man kan komma. Fast allt har en baksida, nu har jag ju släkten på mig att jag ska baka mer =)
12
Tänkte baka pumpernickel imorgon efter receptet i Jan Hedhs bok "bröd". Har gjort dag 1 nu =). Fast några rågkärnor hade jag inte så jag hoppas det går lika bra att köra med rågkross.

Imorgon blir det att köpa lite ingredienser så jag kan göra "Sursött bröd" med. Hela min släkt har typ sursött som favoritbröd, från ett konditori i Varberg som tyvärr har stängt ned nu. Får se om detta blir lika gott.

Wish me luck=)

Edit: Pumpernickel-brödet blev inte så bra som jag hoppats på. Nu när det svalnat så delade jag upp det för att frysa in det men det var rätt degigt även om jag följde bokens ansvisningar med temperatur etc. Kankse borde det låtit ligga några dagar innan man skär upp det. Aja, man lär sig ngt iaf =)
13
Nepp, men det låter smarrigt. Hans finska surdegsbröd är det första jag provat på att baka från hans bok. Dessvärre hann jag bara baka två bröd från surdegen innan jag förstörde den. Har inte gjort surdeg innan och visste inte hur jag skulle förvara det som blev över efter baket. Så jag gjorde på det sättet som Hedh beskriver i boken, dvs mjöla in den och sen ha den instängd i en avstängd ugn. Fungerar säkert jättebra om man inte glömmer att man har degen där när man ska laga mat... Men nästa ggn jag gör surdeg så blir det att ha den i kylskåpet och mata den med jämna mellanrum. Blir nog att sätta igång en surdeg nästa vecka då brödet börjar ta slut i frysen:). Har som mål att inte köpa något bröd under hela året.
14
Finskt surdegsbröd. Recept från brödboken av Jan Hedh

Annonser

Powered by EzPortal