Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - hostan

1
Jag har stekpannor i kolstål som inte heller är behandlade och dom ska man förbereda genom att värma upp typ en halv centimeter matolja i innan man använder dom första gången. Då får de som en beläggning som sedan blir bättre ju mer man använder pannan. Sen ska man undvika att diska pannorna med diskmedel för då försvinner beläggning. Man ska också smörja in dom med olja lite då och då efter att man har gjort rent dom.
2
Vi brukar köpa Urtekrams äpplemos utan tillsatt socker:

https://www.urtekram.se/mat/torkade-frukter--bar/osotad-appelmos/

Enligt burken håller den bara ett par dagar från det att man har öppnat den. Men vi brukar äta den upp till en månad efter att den har öppnats.

Finns det några risker med att äta äpplemos som har varit öppnad så länge om den inte smakar eller luktar illa? Eller varför skriver dom att den bara håller ett par dagar i kylskåp efter att man öppnat den? Någon som vet?
3
Detta är kanske en konstig fråga, men är det någon som har testat att använda en creme brulee brännare för att få en mer grillaktig yta på kött? Jag gillar t ex att köra fläskytterfilé på låg temperatur i ugnen. Men själva ytan blir ju rätt trist. Funderade därför på om man skulle ta och köpa sig en sådan brännare för att kunna grilla till ytan innan man serverar köttet.

Annonser

Powered by EzPortal