Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - kocknicke

1
Tänkte kolla ifall någon har rett av t.ex fiskgratäng, genom att
smörja bleck/form sedan pudrar mjöl över. och sen i med övriga ingredienser.
Och sen grädda. Reder sig detta, så att det blir klumpfritt?
2
Gjorde egen pasta igår kväll enligt det receptet, som Mattias gjorde på Sveriges mästerkock.
Blev riktigt bra faktiskt :P Men det blev lite över av degen samt lite av den deg jag formade till pasta.

Mina frågor är; 1. Hur torka man pastan på bästa möjliga sätt, och hur förvara man sedan den?
                        2. Går det att använda överbliven deg, nästa dag?
                        3. Hur blir degen ifall man fryser in den?
                       
   
           
3
Nån gång då och då så skär sig gratänger. T.ex idag då när jag skulle laga potatis- och skinkgratäng. jag gjorde så att jag blandade gullök, potatis, vitlökspulver, svpeppar, salt, timjan, skinka, i bunke. sedan strödde jag ut det i en form. sedan blandade jag mjölk och grädde 50/50, samt ost på toppen. körde på 125 grader i en timme ca. resultat skuren gratäng. vad kan det beror på? är det för att jag kryddar för mycket, eller för att jag inte fräser löken innan, eller ska man bara köra grädde?

Annonser

Powered by EzPortal