Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Novembra

1
Hej! Tänkte att ge mig på egen glass. Glassgalen som man är! Nu funderade jag över detta med glassmaskin eller icke. Hur funkar det egentligen? Måste jag ha glassmaskin för att få smeten så pass fast så den går att lägga i frysen? Går det inte att få fast glass i frysen utan glassmaskin? Fryser glassmaskinen ner smeten eller vad gör själva glassmaskinen med smeten/tillsatsen?
Skulle bli såå tacksam för goda råd om hur göra sin egen glass själv att förvara i frysen!!!!!!!.!!!!!!!!!!
2
Hej på Er!
Testade att göra bearnaisesås för första gången. Valde ut Per Morbergs recept.... Hur som det gick bra och såsen tog sig. Men eftersom jag gick på receptet och hade nästan hälften av smör kvar, så jag fortsatte att hälla på mer smör...Trodde nämligen att allt skulle i... Men då skar den sig snabbt som sjutton! Jag antar att det blev för mycket smör, trots anmodan med mer från receptet. Så nybörjare som man är, blev det ngt annat fel eller ska man inte gå helt på recept när det gäller bearnaisesås?
Det finns en uppsjö av recept på denna sås. Kanske man inte ska stirra sig blind på att följa måttanvisningar till punkt och pricka. Ha det fint!
3
Ska till Stockholm nästa vecka och unna mig lite shopping! Någon som kan tipsa om bra och spännande butiker som säljer tillbehör till köket!? Allt, glas, tallrikar, kastruller, bestick jaa allt! Tänkte hålla mig till centralen med omnejd, hinner inte för stora utsvävningar!
OCH så undrar jag om någon har tips på någon härlig KRYDDBUTIK - där man hittar det mesta i kryddväg! Och någon trevlig THE butik med stort sortiment av The.
Många Tack!
4
Matbröd / Tips på höga bröd!!
2012-03-14 19:01
Hej!
Jag bakar gärna eget matbröd. Finns det något som doftar mer underbart, eller godare att äta fortfarande varmt! Mmm.... Hur som. Jag bakar mkt bröd på filmjölk. Jag vill helst inte använda formar att lägga degen i för att få höjd på brödet. Blir ju så mkt snyggare matbröd om dom får bondbrödsstuk! Så jag lägger alltid degen direkt på plåten och dom "flyter" alltid ut och blir stora åt sidorna, inte på höjden! Lite platta alltså - fast underbart goda! Blir bara lite tunna att skiva!
Någon som har tips/goda råd på vad göra? Eller har det med degen att göra..... Finns det brödformar som är ovala att köpa kanske - isf var!?
Tacksam för svar!
5
Hej på Er!
Är en riktig "wokare" som älskar att woka till det mesta och DET mesta. Jag har dock inte lyckats hitta en wokpanna som håller! Tror, utan att överdriva, att jag köpt 5-6 st nya dom senaste 2 åren. Självklart använder jag rätt redskap men i samtliga pannor går ytskiktet, teflonet sönder, skrapas bort. Då känns det inte ok att woka vidare då det bara släpper mer och mer....
Ska inte wokpannor hålla för hög värme? Vad har ni andra för erfarenhet av detta? Kanske ni kan tipsa mig om wokpannor som håller måttet!
Evigt Tacksam för tips och goda råd!

Annonser

Powered by EzPortal