Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Anna

1
Med nya de luxe tycker jag att hamburgarna är mer än ätbara, triple cheese var nog den bästa hamburgaren jag någonsin ätit på en "vanlig" hamburgeria! Spelar förstås roll var man beställer den, fick en helt nygjord i boländerna Uppsala. Tyvärr fuskar man på vissa Max, och det är inte en självklarhet att hamburgaren är nygjord trots att detta är affärsidén..
2
Rör mig mycket i både Stockholm och Uppsala, men har hittills inte lyckats gräva fram en enda bra pizzeria! Med bra pizza menar jag bl.a. bra råvaror, och riktig deg (inget bakpulver!). Framförallt i Uppsala har jag fått bakpulverpizzor, vilket lämnar en otrevlig bismak (och inte gott heller). Tips någon?
3
Håller med de andra som provat, kan kanske vara Sveriges bästa pizzeria! Åt en underbar oxfilépizza där i helgen, väl värd varenda krona, och stor nog att dela på om man inte är så hungrig. Även värt att nämna pizzasalladen, som innehåller någon sorts senapsdressing (?) - mycket god! :-)
4
Oj, då har det gått utför! Uppvuxen i Piteå och ätit många burgare på Big Boy, dock var det ett bra tag sedan nu. Men aldrig varit missnöjd. Får göra ett nytt besök
5
Något proffs är jag inte, men jag gör många grytor ;) kött av alla de slag blir mörare ju längre koktid det får. Jag kokar aldrig en gryta kortare tid än 2 timmar, helst ännu längre, upp till 4 timmar. Det ger tid för övriga smaker att utvecklas också. Köttet ska falla sönder/falla av från benen. 40 minuter låter som alldeles för kort koktid, och då blir köttet segt och torrt.
6
Jag har en stor gryta med köttbuljong igång, och sjuder i omgångar (5-10 minuter beroende på storlek) innan de går vidare ned i stekpannan. Blir saftigt och gott, och för tidsbesparing behöver man inte steka på en gång, utan kan frysa ned dem kokta, och sedan steka så de får fin yta då det är dags att äta dem.
7
Jag tycker personligen att det är mycket roligare att prova olika sorters bönor, vill inte känna mig låst till ett visst fabrikat. Inte så miljövänligt heller.
8
Ja verkligen, mycket trevlig personal :) lätt att förköpa sig därinne..
9
Ville bara tipsa om en alldeles underbar ostbutik, som jag besökte för första gången häromdan (dock inte första gången jag provat deras ost): Androuet! Ligger på Nybrogatan 6 i centrala Stockholm (T Östermalmstorg), är ett litet krypin med ett stort utbud. Fantastiska gårdstillverkade franska ostar! :)   

www.androuet.nu
10
3 små rätter? ;)

Citat från: Mickan skrivet 2010-12-07 18:59
Ris och ugnsbakad lax
Pasta med älgfärssås
Grillad kyckling med ris och currysås

Tisdagsmat. Samma i morgon...
11
Jag skulle definitivt rekommendera ett besök på Petite France ( http://www.petitefrance.se/ ) där du får bröd och bakverk i världsklass, samt även kan ta ett gott glas rött och äta deras berömda confiterade anklår..mmmm...... :D

Utsett till Sveriges bästa bord 2010, vinnare av Gulddraken för bästa café 2008 och 2009 samt Citypriset till Stockholms bästa café 2008.
12
Ser precis ut som ytan på mjölken då man tillsatt kakaon vid beredning av varm choklad..så jag gissar på: varm choklad :)
13
jo men t.ex kroketter är saltade innan. även färdigkryddad potatis (ex. Crisscuts) är saltade och klara.
14
Flingsalt - fint
Bordssalt i plastförpackning - fult
15
Albali Crianza till dessertostar (brie de meaux + Saint Albray) och gott bröd. Passade bra om än inte klockren kombination.
16
Igår blev det räkgryta med paprika, grädde, vitlök, curry och cayennepeppar. Ris till det, samt lantbröd med Wästerbottensost. Hur gott som helst! :)

och idag blir det raggmunkar med knaperstekt bacon + rårörda lingon :)
17
Detta läste jag via en länk jag hittade på DN idag: http://www.alltombarn.se/barn/1.11821/dalig-i-magen-drick-avslagen-cola-1.24374

där står att det inte rekommenderas till barn
19
Citat från: Morsan skrivet 2009-03-31 12:32
Hej på er!
Anna, heter jag, men det namnet var upptaget.ja det var jag som registrerade det namnet..OT jag vet men men..  ;)


Kari: jag bara MÅSTE prova ditt recept! låter ur gott som helst! Och ser trevligt ut på bilden också!  :)
20
Vad är det egentligen som gör att det skiljer så mycket i pris mellan en vanlig glaskeramikhäll, och en induktionshäll? Är verkligen en amatör på området, skall villigt erkännas, men har funderat en del på detta och inte lyckats hitta något bra svar. Är tekniken verkligen så pass mycket mer avancerad än en vanlig häll? Dyra tillbehör eller dyra komponenter? Något annat? Någon som kan upplysa mig?

/Anna

Annonser

Powered by EzPortal