Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Novembra

1
Hej! Ska testa din vaniljglass - låter smarrigt!
Kanske inte helt lätt alltså att göra egen glass.... vad synd. Jag som tycker köpeglass bara blir sämre och sämre...
Skulle gärna vilja göra egen glass med god smak men självklart vill man ha den isfri och varken rinnig eller kompakt. Kanske testa lite, med både glassmaskin och egen nedfrysning med omrörning mellan varven. Prova olika recept. Vissa kanske inte blir bra och vice versa..... Hitta en bra grund och sedan smaksätta efter det. Ska också testa det med frysta bär.... låter rimligt!
Tack för lite vägledning iaf!
2
OK - jag får Tacka för alla goda råd! Ska ställa mig vid tillfälle och öva rent praktiskt så blir det inte kaos om middagen står och väntar! Har förstått att det krävs lite finlir med diverse, så bättre att testa i lugn och ro. Tror inte jag fluffade till äggen tillräckligt och mitt s.k vattenbad var nog inte ok. Får prova mig fram helt enkelt. Nu har jag iaf mer kött på benen!
Tack till alla!
3
Hej o Tack - Mycket bra länk - Tack Kocknisse! Så har jag def. Inte gjort så det ska jag absolut testa till helgen, då det blir bak igen!

Ska också testa med vattenkoppen....! Blir en spännande bakhelg för min del...

Ha det fint och Tack för fina råd!
Ska också testa bakkorg, el. jäskorgar. Det blir ju fina mönster på brödet! Fast undras vilken typ man ska använda så man inte får ngt otrevligt släpp från korgen in i brödet.... ofärgade korgar verkar vettigt... kanske finns särskilda för just jäsning av bröd..... Får kolla upp det!
4
Citat från: Hasse skrivet 2012-03-15 20:13
Det får inte vara för varmt när du vispar ihop din bea. Det är lätt att luras om det står att den ska vispas över vattenbad, det blir nämligen lätt för varmt. Om såsen börjar skära sig, kan den gå att rädda om du tar bort den från värmen, lägger i ett par isbitar och vispar för glatta livet.

Det är också viktigt att smöret tillsätts riktigt sakta. I början är det bokstavligen droppvis, sedan kan man försiktigt öka takten.

Det lär också gå att rädda en skuren sås genom att börja om med en ny äggula i en ren skål och sedan försiktigt tillsätta den skurna såsen under kraftig vispning. Detta trick har jag aldrig behövt använda, men tricket med isbitar har jag använt en gång och det fungerade.


ok o Tack! Kanske var mitt vattenbad för varmt då..... ska testa igen och tänka på både isbitar o ny äggula! Antar att övning ger färdighet....
Hur varmt bör vattenbadet vara då?
Kan vara bra att ha ett litet hum...
Tusen Tack
6
Hej! Tänkte att ge mig på egen glass. Glassgalen som man är! Nu funderade jag över detta med glassmaskin eller icke. Hur funkar det egentligen? Måste jag ha glassmaskin för att få smeten så pass fast så den går att lägga i frysen? Går det inte att få fast glass i frysen utan glassmaskin? Fryser glassmaskinen ner smeten eller vad gör själva glassmaskinen med smeten/tillsatsen?
Skulle bli såå tacksam för goda råd om hur göra sin egen glass själv att förvara i frysen!!!!!!!.!!!!!!!!!!
7
Hej på Er!
Testade att göra bearnaisesås för första gången. Valde ut Per Morbergs recept.... Hur som det gick bra och såsen tog sig. Men eftersom jag gick på receptet och hade nästan hälften av smör kvar, så jag fortsatte att hälla på mer smör...Trodde nämligen att allt skulle i... Men då skar den sig snabbt som sjutton! Jag antar att det blev för mycket smör, trots anmodan med mer från receptet. Så nybörjare som man är, blev det ngt annat fel eller ska man inte gå helt på recept när det gäller bearnaisesås?
Det finns en uppsjö av recept på denna sås. Kanske man inte ska stirra sig blind på att följa måttanvisningar till punkt och pricka. Ha det fint!
8
Tusen Tack! Ska ta en sväng ner till Gallerian och kan då passa på att rulla in på NK.
Tack för tipsen snälla du!
9
Citat från: Tobias skrivet 2012-03-15 03:02
* Rundriv så att du får bra spänning i ytan
* Experimentera med snittet
* Skaffa gärna baksten som håller värmen och kan överföra den fort till brödet
* Gör inte för stora bröd - mindre bröd har naturligtvis lättare att bli höga
* Försök få in fukt i ugnen så att ytan på degen inte torkar innan brödet hinner resa sig


Hej o Tack för många goda tips! Rundrivning vet jag inte vad det är.... antar att det är snitt i brödet, eller!? Ska testa mer mjöl i degen, men vill ju inte ha det för "hårt".... tycker att det är precis lagom när jag hanterar det. Men prova kan ju inte skada.... Sedan - Hur får jag in fukt i ugnen då? Ska jag spruta vatten på brödet med blomspruta eller pensla brödet med vatten innan jag tar in det i ugnen?
Kanske självklara saker.... men här har ni en nybörjare!
Tack iaf för goda råd tsv.
10
Ska till Stockholm nästa vecka och unna mig lite shopping! Någon som kan tipsa om bra och spännande butiker som säljer tillbehör till köket!? Allt, glas, tallrikar, kastruller, bestick jaa allt! Tänkte hålla mig till centralen med omnejd, hinner inte för stora utsvävningar!
OCH så undrar jag om någon har tips på någon härlig KRYDDBUTIK - där man hittar det mesta i kryddväg! Och någon trevlig THE butik med stort sortiment av The.
Många Tack!
11
Matbröd / Tips på höga bröd!!
2012-03-14 19:01
Hej!
Jag bakar gärna eget matbröd. Finns det något som doftar mer underbart, eller godare att äta fortfarande varmt! Mmm.... Hur som. Jag bakar mkt bröd på filmjölk. Jag vill helst inte använda formar att lägga degen i för att få höjd på brödet. Blir ju så mkt snyggare matbröd om dom får bondbrödsstuk! Så jag lägger alltid degen direkt på plåten och dom "flyter" alltid ut och blir stora åt sidorna, inte på höjden! Lite platta alltså - fast underbart goda! Blir bara lite tunna att skiva!
Någon som har tips/goda råd på vad göra? Eller har det med degen att göra..... Finns det brödformar som är ovala att köpa kanske - isf var!?
Tacksam för svar!
12
Hej på Er!
Är en riktig "wokare" som älskar att woka till det mesta och DET mesta. Jag har dock inte lyckats hitta en wokpanna som håller! Tror, utan att överdriva, att jag köpt 5-6 st nya dom senaste 2 åren. Självklart använder jag rätt redskap men i samtliga pannor går ytskiktet, teflonet sönder, skrapas bort. Då känns det inte ok att woka vidare då det bara släpper mer och mer....
Ska inte wokpannor hålla för hög värme? Vad har ni andra för erfarenhet av detta? Kanske ni kan tipsa mig om wokpannor som håller måttet!
Evigt Tacksam för tips och goda råd!

Annonser

Powered by EzPortal