Göteborg: Bliss

Startat av Andreas, 2007-06-04 17:33

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Bliss ligger på Magasingatan 3 i Göteborg.
http://www.blissresto.com/

Lokalen är ombonad och trevlig och känns varm. Brunt är en genomgående färg; randig brun-vit-svart heltäckningsmatta, bruna bordsytor och soffor, snyggt designade moderna stolar i björk med brun dyna och dessutom ekytor på väggarna. Definitivt fler än fyra nyanser.

Garderoben är avgiftsfri för matgäster, bra.

I högtalarna spelas lågmäld halv-popjazzig musik ibland lite åt buena vista hållet och ibland mer åt trumpet till housekomp.

Servisen är trevlig och hjälpsam. Beställde Pocherad hälleflundra och frågade vad de rekommenderar för öl till det. Servitören sätter sig då ner bredvid mig i soffan och pratar lite öl. Han rekommenderade Brooklyn lager och något fler och säger att Brooklyn ligger på Manhattan (vilket det ju inte gör, men vem ids ge sin servitör geografilektioner). Han frågar också vad vi vill ha för slags vatten och vi ville ha naturellt.

Vår Brooklyn lager serverades snabbt. Men vi fick inget vatten! Inte för att vi behövde, men det var en kyparmiss.

Efter en liten stund får vi även en trevlig liten brödkorg med tre sorters mjukt bröd samt knäckebröd. Dels ett currybröd som var fläckigt av curry, dels ett mörkt fylligt rätt sött bröd med russin, dels ett vitt baugetteaktigt bröd. Till brödet medföljer en liten bytta gott pepparrotsssmör.

Efter ytterligare en liten stund kommer så en fin liten aptitretare in, bestående av tunt skivad oxfile, tunt strimlad purjolök, fyllig fetaost, gräslök, tomat och olivolja (se bild). Mycket gott och det är alltid ett stort plus i kanten med oväntade gratisrätter hur små de än må vara.

Sen kommer då vår beställning, dvs Pocherad hälleflundra med pepparrot och mandelsmör, pastej på portabello samt en sötpotatisrösti fylld med kryddkrassekompott á 235:-

På bilden (klicka för att förstora) syns två bitar rotsaksrösti med mos under och mellan längst till vänster, i mitten hälleflundran med en ordentlig dillkvist, överst till höger en minisåssnipa med riven pepparot i smält smör och under den en svamppastejen.

Detta är verkligen jätte-jätte-gott. Allt är välsmakande, fylligt och välkryddat. Fisken är mjäll och spänstig, röstin är knaprig, mosen är krämig och fin och svamppastejen synnerligen smakfull. Värt varenda krona.

Dessutom frågade personalen hur maten smakade i rätt skede av måltiden - dvs. på ett sådant stadie att man hade haft möjlighet att påtala eventuella brister innan maten är uppäten.

Jag besöker gärna Bliss igen! (Ska du dit, se till att boka bord i förväg, det var nätt och jämnt att vi fick plats.)
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Tack Andreas för den fina recensionen!. Välskrivet o underhållande  :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal