Ersätta glukos med sirap?

Startat av Krista, 2009-01-22 08:34

Föregående ämne - Nästa ämne

Krista

Kan man ersätta glukos med vit sirap eller sockerlag, nån som vet? Det aktuella receptet är s.k. skumbollar typ mums-mums.

Anne

jag har ersatt så i recept som inte kräver så mycket, men här är det väl en av huvudingredienserna och då skulle jag nog inte våga.
Anne's Food - min matblogg

kurt

I vit sirap är i bästa fall 50% av sockret glukos, förmodligen betydligt mindre eftersom den enzymatiska splittringen av sackaros  inte är så effektiv.

ena

har använt honung istället för glykos när jag gjort skumbollar hemma...en liten smakskillnad blir det men det är betydligt lättare att få tag i honung än i glykos ;) billigare blir det med.
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Anne

Jag hittade sist en burk med glukos på drygt 400 g för ca 25:- på min Ica Kvantum. *tipsar* Det var ruskigt mycket billigare än Apotekets...
Anne's Food - min matblogg

Krista

Aha vad bra! Tänkte just det, att det är så dyrt med glukos på Apoteket. Förresten gick det inte så bra med skumbollarna... Fast det var nog för att min pojkvän använde agar istället för gelatin, blev bara geggig smet av det hela.

Leo H

Jag räknade med att 50% av sockret i sirap var glukos och ersatte glukosen med dubbelt så mycket sirap, och tog bort det av sirapen som bör vara sakaros från det "vanliga" sockret när jag gjorde marshmallows. Verkar ha funkat toppen, men mer försök kan behövas för att se om metoden fungerar!

Btw, marshmallows är naaaajs.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal