Göteborg: Thörnströms Kök

Startat av chepplin, 2010-05-04 00:52

Föregående ämne - Nästa ämne

chepplin

2010-05-04 00:52 Last Edit: 2010-05-04 01:09 by chepplin
Åt 6-rätters avsmak med tillhörande vin.
Har bilder till varje rätt. Om någon har intresse av detta så maila

1) Bröd och smör
Serverades 5 sorters: Bröd smaksatt med rostad lök, smaksatt med dill, vanliga ciabatta, smaksatt med kastanj samt hårtbröd smaksatt med kummin. Rostad lök och dill var bäst! Lök-brödet smakade verkligen rostad lök och dillbrödet påminde om dillchips fast i brödfrom, kanske inte låter som nåt bra men det var det verkligen. Ciabatta å kastanj varken bu el bä. Hur smakar egentligen kastanj? Hårdbrödet var väl okej men jag har aldrig varit imponerad av "hemlagat" sådant..å inte heller denna gången.
Smör var hemkärnat enligt servitören. Dock för hårt vid servering

2) Amuse
3 varianter av fänkål. Ett skum/soppa på fänkål, mustig och god! Sen en lax som jag tror var gravad/marinerad med fänkål - helt ok. Under laxen inlagd fänkål - inget direkt minne av den förutom att det smakade...fänkål

3) Inkokt röding med pepparrotscrème och forellrom
Snygg rätt. Vinet till var super!..om jag minns rätt så var det en Riesling av Keller, mycket mineraler. Rödingen var perfekt och tillsammans med pepparroten blev det ännu bättre. Pepparroten var lagom pepprig, nog lite beroende på att den kom tillsammans med grädden. Gillar egentligen inte fiskrom i alla dessa olika varianter men här var det gott
Mitt bordssällskap gillade denna rätten bäst efter avklarad middag

4) Halstrad havskräfta och kaninkorv i vit bönsoppa med svart tryffel
En underbart mustig bönsoppa. Kvällen bästa rätt för min del i all sin enkelhet. Bönorna perfekta och smakrika..gott med tryffel. Hade klarat sig utan havskräftan och likaså korven. Kräftan var dock perfekt, sådär spänstigt mör. Korven god men lite äckig konsistens, det "sprack" lite för mycket i munnen å innehållet lite för löst. Vitt vin som även det var gott, lite "fetare"

5) Pocherad piggvar med spenat, körvel- och ostronvinaigrette samt potatispuré
Ett ostron följde med..bedömde även det som pocherat. Körde hela ostronet direkt i munnen. Njae..gott men jag föredrar nog dom råa. Piggvaren ja..första gången jag åt denna fisk. Var lite skeptsik när jag fick in den..tryckte på den med gaffeln..kändes seg..var rädd för att den skulle vara kass. Men nej..perfekt.härligt köttig, fet och god. Spenaten till smakade mer spenat än vad jag nånsin får till det hemma, tror bara den var typ stuvad. Syrlig vinägrett runt fisken
Till detta serverades en potatispure med brynt smör. Självklart god och smörigt krämig. Gott med brynt smör i pure, ger det lite nötsmak. Vi kunde dock varit utan detta, fisken klarade sig bra som den var. Men det e ju gott med potatispure. Vitt vin till, inget minne förutom att det var gott. Piggvaren blev den enskilt bästa råvaran denna kväll

6) Vaktel med selleri ecresse och selleri crudité serveras med bakade smålökar
Rätten presenteras innan den var tillagad vilket var annorlunda. Servitrisen kom in med en minigryta där vakteln låg tillsammans med kryddor och visade upp den. Vet dock inte om det var just den vakteln någon av hos fick på bordet. Sellerin var god men jag gillar inte selleri så mycket. Följde även med ett konfiterat vaktelben - helt ok. Kvällens första röda vin. Dock var både rätten å vinet en liten besvikelse. Det fattades något i rätten för att den skulle bli bättre. Köttet var ju perfekt men ja..jag vet inte..nådde inte ända upp

7) Svenska ostar med säsongens tillbehör
3 svenska ostar, kommer inte ihåg deras namn eller ursprung.
En blåmögel som beskrevs Stilton-hållet, en kittost och en som beskrevs som en camember. Serverades med fikon inkokta i portvin. Kvällens besvikelse. För det första tycker jag det är tråkigt att ha ost som en fast rätt på avsmakningsmeny. Kan vara ett tillval istället. Sen fastnade jag inte för nån av ostarna. Blåmögeln var så skarp att jag knappt kunde äta den. Dom övriga två var väl okej men inget speciellt.
Dock var vinet till kvällens bästa! Om jag minns rätt så var det ett Alsace-vin, kommer inte ihåg druvan, som inte hade fått mogna klart, kraftigt men ändå söt. Dock inget uttalat dessertvin enligt servitris. Helt sjukt gott

8) Predessert
En ananassorbet på kokos med ett korianderfrö-skum. God och frisk. Gillar sorbet å gillar ananas så det blev automatiskt bra. Alla vid bordet tyckte det smakade lavendel men det sa inte servitrisen nåt om

9) Fattiga riddare med chokladsorbet och varma körsbär
Fattigare riddaren var god..sockret var gott karamelliserat å god kanlesmak. Den var även sådär god fettig. Dock tyckte jag varken körsbären eller chokladsorbeten passade ihop med riddaren. Kände spontant något med vanilj hade varit bättre. Glassen i sig var dock god. Körsbären för spritiga för min smak. Ett dessertvin som jag inte minns namnet på

10) Konfektyr
äpple/citrus-marmelad, turkisk, hallon i mandelmjöl

Ja..vad säger man då!
Kvällen var trevlig! Maten var god, började väldigt bra för att sen sjunka lite tyvärr. 3 superrätter! Servicen var bra, lite nervös ibland och stressat. Det var fullt i restaurangen. En sak jag dock kan störa mig på, vilket är en bagatell självklart, men likaväl, är när det vid till exempel 6:e serveringen kommer in en annan servitris å serverar maten. Vet inte varför men jag hänger upp mig på det.
Inredning hade mer att önska.
Kalaset kostade ca 1700/person med ett glas mousserande innan. Jag ger det allt som allt 7 av 10. Kommer inte gå hit igen inom den närmaste tiden. Inte för att det var dåligt utan för att det finns mycket annat å prova i Göteborg!

Och nu är Kock & Vin bokat...skyhöga förväntningar

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal