Bästa Wallenbergaren?

Startat av Psilander, 2011-09-05 16:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Psilander

På vilken resturang i riket finns den bästa Wallenbergaren?

Just nu anser jag Grands Veranda i Stockholms är bäst. Lätt och mjäll i smaken, bra lingon och potatis  puré. En god två är KB - Konstnärsbaren, mycket br men lite grövre i köttet än Grand.

djohansson

Har du prövat Niklas Ekstedts 1900? Den är väldigt traditionell, med en ganska så "lätt" mandelpotatispuré och rårörda lingon.

Psilander

Det är väl så de skall vara, traditionell. Har inte provat Niklas.

Prinsens lär vara bra också, men jag hamnar dock alltför ofta på KB tvärs över gatan istället.

agnetasch

Finns det otraditionell Wallenbergare? Vad kan man råka ut för om man blir serverad en sådan?

djohansson

Med "väldigt traditionell" menar jag nog bara "som vanligt" utan pardon, så "väldigt" blir ju lite överflödigt. Med "otraditionell" menar jag nog allt som avviker från normen. Det skulle kunna innebära allt från att servera med lingonsylt i stället för rårörda lingon till att servera med brunsås eller saltgurka.

Sen undrar jag om det inte borde gå att, någon gång, få wallenbergare på operakällarens backficka, även om den inte står listad i deras meny nu.

F.ö.: Du som äter på Grands Veranda, vet du hur deras köttbullar (som väl är olistade) står sig i konkurrensen?

Psilander

Olistad Wallenbergare på OKB - Spännande, måste jag testa om det går. De har annars de bästa köttbullarna med gräddsås i stan. Brukar rekommendera utlänska gäster passera och äta dem om de vill ha riktiga "Swedish meatballs"

Ang Grands veranda så är den tyvärr lite stymorderligt behandlad, det är egentligen bara smörgåsbordet och Wallenbergaren som är riktigt bra. Lite ojämn bland övriga rätter. Jag frekventerar däremot Cardierbaren ganska ofta och de är generellt sätt väldigt bra.

CiteraFinns det otraditionell Wallenbergare? Vad kan man råka ut för om man blir serverad en sådan?

Otradionella Wallenbergare räknar dels de som görs på tex olika former av viltkött eller ännu värre på fiskfärs/ skaldjursfärs...

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal