Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Nico
 - 2012-03-10 20:09
Citat från: white-k skrivet 2012-03-09 18:02
Några förslag på hur jag ska få till frallor som i butik?


Köp dom färdiga i butiken.
Varför ska ditt bröd vara likadant som det du kan köpa? En fralla som inte smakar något.
Gör dina frallor till ett mer riktigt bröd istället :) saftigt med smak.
En köpefralla har lite inehåll, lite mjöl, lite smak.
Skrivet av white-k
 - 2012-03-09 18:02
Ok. Jag har nu testat att baka med Manitoba-mjöl enligt recept på:
http://www.hembakt.se/kopefralla

Jisses vilken besvikelse.   ::)
Det blev precis som med vanligt mjöl.
Nu knådade jag iofs 20m istället för 30m för mina degkrokar gick sönder.

Inte ens fick jag till någon yttre skorpa trots att jag...
- Ställde in en ungsäker skål med vatten i botten av ugnen
- Sprayade bröden med vatten innan jag ställde in dem i ugnen.
- Öppnade luckan och sprayade vatten på bröden medans de var i ugnen.

Några förslag på hur jag ska få till frallor som i butik?

Skrivet av white-k
 - 2012-01-16 18:48
Fick tack på Finax Manitoba Cream på ett annat ICA.
Ska bli spännande att testa snart!  :D

Har någon fler recept jag kan pröva så är de mycket välkomna!
Skrivet av Tobias
 - 2012-01-11 11:18
Manitoba Cream finns vanligtvis inte till försäljning för privatkonsumenter. Det närmaste du kommer är Kungsörnens Vetemjöl special eller (om du har tur att hitta) andra mindre kvarnars mjöl. Finax har dock en fuskvariant som de kallar Manitoba Cream och brukar finnas i större matvarubutiker (lila förpackning). Den bygger på tillsatt gluten.
Skrivet av white-k
 - 2012-01-11 10:34
Jättebra! Äntligen ett konkret recept att utgå från! Tackar!  ;D

Citat från: Lasse skrivet 2012-01-10 19:06
Se även inlägg  http://matforum.se/index.php?topic=615.msg46000#msg46000. Super fina frallor.


Jag förstår inte den andra länken? Kommer bara till en tråd som länkar till diverse matforum? Hur menar du?

Var köper man 'Manitoba cream'? Jag har kollat både på ett ICA och ett Hemköp, men det fanns inte hos dem.

Har någon fler recept jag kan pröva så är de mycket välkomna!
Skrivet av Lasse
 - 2012-01-10 19:06
Skrivet av Tobias
 - 2012-01-09 14:56
Undrar också hur dessa frallor bakas. Inte för att jag tycker att de är goda, utan för att de befinner sig så långt i från hur vanligt bröd ser ut. Inkråmet är helt vitt, smuligt och smaklöst och skorpan är millimetertunn och går i tusen bitar när man skär genom den.

Eftersom mindre nogräknade bagerier använder sig av olika mixer eller bake off-bröd och dessa frallor ser exakt likadana ut över hela landet, så antar jag att det är någon typ av halvfabrikat med underliga tillsatser i. Du borde ju rimligen kunna få ingredienserna av butikerna som säljer dem. Men annars tror jag att det är väldigt mycket vatten i dem och att de inte har fått jäsa särskilt länge; alternativt bakat på ett proteinsvagt vetemjöl. Stor mängd vatten ger saftigheten/fluffigheten och lite protein ger mindre glutenbildning (vilket ger mindre seghet och mindre hål).

Skorpan är också väldigt slät vilket man kan få genom att spruta vatten på brödet under bakningen.
Skrivet av Psilander
 - 2012-01-09 09:56
Äntligen - jag har haft samma problem länge
Skrivet av white-k
 - 2012-01-09 07:04
Har någon ett recept för frallor som smakar som frallor från butiker (oftast köper man dem lösa var för sej) ?

Det jag är ute efter är frallor med ett tunt sprött yttre "skal" men med ett mjukt fluffigt lagom segt inre.

Någon som har recept och/eller tips?

Annonser

Powered by EzPortal