Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-10-18 10:17
Den här då?
2/3 kycklingfärs
1/3 fläskfärs
Stor bit grönmögelost
Smula i osten i färsen, forma till limpa o stek i ugn.
Här får du både fett o smak.
Kan man kanske öka fläskfärsen så det blir 50/50?
Skrivet av Kari
 - 2008-10-17 20:47
Agnetasch: Åh! Frikadeller!!!! Nu gjorde Du mig lycklig!!!! Men det är ett annat kött... :-*
Skrivet av Hasse
 - 2008-10-17 18:56
Vad tror ni om att blanda ut kycklingfärsen med lite fläskfärs, eller kanske kalvfärs om det ska bli frikadeller, för att göra den lite saftigare och mindre kompakt? Kanske kan man blanda ut den med lite kokt potatis eller ris?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-10-17 17:18
Kan man göra frikadeller på kycklingfärs månntro? Då kan man ha den gamla husmansgodingen frikadeller med currysås o ris nån dag. Eller skulle dom bli för torra?
Skrivet av Hasse
 - 2008-10-17 16:44
Det var dumt av mig att jämföra med pannbiff. Jag bröt mot min egen, privata regel, att inte skriva när man är stressad.  :)

Det jag ville ha sagt var, att det var kul att prova kycklingbiffar men det blev lite torrt. Smaken var det inget fel på och jag kan mycket väl tänka mig att lite örter och lime eller citron kan lyfta smaken ytterligare.
Skrivet av annamaria
 - 2008-10-17 15:20
Hasse: jag vill inte heller byta ut min fläskfärs mot kyckling i pannbiffarna. Däremot krydda med helt andra kryddor - tex lime och få en helt annan rätt. Det är lite roligt!
Skrivet av Hasse
 - 2008-10-16 21:25
I de butiker jag brukar handla lyser kycklingfärsen med sin frånvaro. Men de hade extrapris på färsk kycklingfilé, så jag köpte ett paket (800 g) och malde detta tillsammans med ett paket bacon (140 g).

I smeten hade jag sedan ett ägg, salt och peppar. Smeten blev ganska lös, så jag tillsatte också en matsked vetemjöl för att binda ihop det hela. Sedan formade jag till biffar, panerade i ströbröd och stekte.

Det blev, tja, okej. Kycklingfilé är ju torrt i sig och jag tror att dubbelt så mycket bacon inte hade skadat. Eller så kan man kanske blanda med fläskfärs.

Kul att testa något nytt, men jag föredrar nog traditionell pannbiff.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-10-15 09:19
Citat från: jelvis skrivet 2008-10-14 18:41
Men är det bara jag som köper kycklinglårfilé när jag hittar det?
Jag brukar också köpa när det är extrapris; jättegott men jättedyrt.

Jag som på gamla dar blivit förtjust i kycklinglever hittade den här kycklingpatén hos Kronfågel. Två flugor i en smäll; kycklinglever + kycklingfärs. Fast några färdiga kycklingstrimlor köper jag inte, jag har kniv ;D
http://www.kronfagel.se/main/default.asp?id=15&subid=9&langID=1&Show=6ADFD15CF507BDC2C12574B0003BFD3C
Skrivet av jelvis
 - 2008-10-14 18:41
Citat från: crlhrv skrivet 2008-10-14 07:14
andreas: kycklingfilén är för mig den godaste biten, men torr om man inte gör rätt och det är lite pilligt att ta loss kött från kycklinglår. eller kör du ner hela lår :D


Kalcium ger starka ben!

Men är det bara jag som köper kycklinglårfilé när jag hittar det? Precis som Andreas så tycker jag att det har mer smak och ifall de är urbenade från början så är det inte mer jobb heller.

Tackar för kycklingfärsreceptet, jag ska definitivt prova. När jag var på matlagningskurs i Kambodja så gjorde vi en slags bananbladsinlindade knyten med kycklingfärs som sedan ångkoktes. I det faller färserade vi med kniv och hade ingefära och färsk koriander i hacket, IIRC. Det var riktigt gott.
Skrivet av annamaria
 - 2008-10-14 13:46
Varför inte göra kycklingfärsbiffar och linda in dem i bacon i stället? eller kanske lite god italiensk eller spansk lufttorkad skinka. Spickeskinka är inte heller dumt.
Skrivet av Andreas
 - 2008-10-14 12:27
Nja undar just över det där med baconflott, kycklingfilé innehåller som bekant mest bara vatten och vatten och fett brukar inte hålla ihop något vidare. Fast nu ser jag att Calles recept även innehåller ägg som i sin tur innehåller naturligt emulgeringsmedel E322 lecitin så det fungerar nog ändå. :)

Går det förresten att mixa in kycklingskinn i sin kycklingfärs? Då borde det bli åtminstone lite fetare och godare än med bara den magra filén. Det praktiseras ju redan i chicken nuggets hos Burger King och McDonalds och i produkter från Sörensens fågelchark som säljs hos bl a Willys och Hemköp (då under betckningen "bindväv"). http://www.expressen.se/halsa/1.658332/har-ater-de-fagelskinn Men industrin har ju sina knep och rejäla fina maskiner, frågan är hur det blir om man försöker mixa i skinn själv?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-10-14 10:58
Citat från: crlhrv skrivet 2008-10-14 07:14
kanske ska man steka baconen först och hacka den innan man blandar i? för att slippa allt baconfett alltså
Min tanke med kycklingfärsen är den motsatta; att den är så mager att i kombination med fläskfärs skulle den dra till sig o behålla fettet som annars gärna rinner ur fläskfärsrätter. Det är LCHF på gång igen ;D
Skrivet av Andreas
 - 2008-10-14 09:33
Olika lät spännande, hoppas nån av oss kommer ihåg att läsa på förpackningen nästa gång nån ser den i butik. Rimligtvis borde det vara precis som med vanlig färs att den görs på "osäljbara" bitar typ slamsor från produktionen av annat.

Calle: Jag kan förstås inte säga emot när du skriver godast för dig. Och jo du har rätt i att mixade benpipor är svårtuggade och att det förstås är enklast att göra sin egen färs på filé men jag är inte övertygad om att filéfärs är det godaste för mig. ;)
Skrivet av annamaria
 - 2008-10-14 09:08
På Kronfågels hemsida så står det att färsen kan ha olika produktsammansättning. Så man får läsa innehållsförteckningen på förpackningen.
???
http://www.kronfagel.se/main/default.asp?id=13&langid=1&subid=2&subsub=Styckad%20fågel&viewproduct=7678&StorageType=K
Skrivet av crlhrv
 - 2008-10-14 07:14
annamaria: om kycklingfärs är dyrt, är kycklingfilé i mixern desto billigare ;)

andreas: kycklingfilén är för mig den godaste biten, men torr om man inte gör rätt och det är lite pilligt att ta loss kött från kycklinglår. eller kör du ner hela lår :D

elka: näe inga konstigheter, bara färs, ägg, lök, salt och peppar ner i mixern. forma sedan burgaren och vänd snabbt i ströbröd innan den smörsteks. givetvis skulle man kunna röra ner bacon i smeten, det låter inte dumt. kanske ska man steka baconen först och hacka den innan man blandar i? för att slippa allt baconfett alltså.

om man kör kycklingfiléerna lite för länge i mixern (som jag gjorde sist) blir konsistensen puréaktig. det smakar fortfarande lika gott, men den är lite svårare att hantera.

Annonser

Powered by EzPortal