Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kurt
 - 2013-03-17 07:52
I bunken har den ju hjälp av kanterna att stiga, på en plåt kan den breda ut sig även om den jäser bra. Metall har ju också bättre värmeledningsförmåga, så det är viktigare att underlaget inte är svalt.
Skrivet av kladde
 - 2013-03-16 17:41
Jag har flera gånger haft fenomenet att mitt deg jäser fint i en bunke. Sen tar jag ut degen på ett mjölat bord. Delar den försiktigt i 2 delar och försiktigt formar brödet för att sen lägga degen i 2 former. Men det är där degen inte vill jäsa lika fint som i bunken. Vad gör jag för fel? Jag vill ha ett luftigt bröd.

Annonser

Powered by EzPortal