Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - rbiake

1
På senare tid har jag börjat använda träbestick när jag lagar mat nu för tiden. Vad händer egentligen när man rör om i botten på grytan med plastbestick ? Borde inte lite olika grejor frigöras i plasten i kontakten med värmen ? Det känns så. Och vad är det för "grejor" ? Jag är inne på att byta all plastbestick mot trä. Hur tänker ni ?
2
För mer än ett år sedan köpte jag en stekpanna på IKEA. Rostfri, undan någon beläggning. Det är en mycket snygg stekpanna. Gedigen, välgjord. Top quality....

Men... allt bränner fast. Det man steker måste bada i fett, och man måste hela tiden bevaka pannan. När jag steker kycklinglårfile bränner allt fast. Det blir en beläggning i pannan som, nästan, kräver "hammare och huggmejsel" för att få bort.

Gör jag fel, eller är det så det funkar med en beläggningsfri stekpanna ?
3
När jag handlar säljs gul lök i nät för nästan ingenting. Röd lök är mycket dyrare. På Kreta, där jag vistas mycket, är den gula löken pytteliten. Som körsbärstomater, nästan. Lite ohanterlig. Men den röda löken verkar mycket mer poppis. Dom är normalstora, och alla köper den röda. Jag har förstått det som att den röda löken är lite mildare i smaken. Hur använder ni röd/gul lök ?
4
Under konsumentfrågor ifrågasätter jag att man betalar för blasten till blomkålen. Men, kan man göra något gott av blasten ?
5
Jag köpte blomkål på Ica Maxi med ovanligt mycket blast. Hela vägde 1,286 kg och kostade 46,90/kg. Jag vägde den bortskurna blasten till 445 gram. Jag betalade alltså 20,87 för blasten. Som jag slängde. Willys har en hink där man kan slänga blasten, och slippa betala för den. Jag såg ingen hink på Ica. En tredjedel av priset för blomkålen utgörs av blasten. Är det tillåtet att ta bort blasten innan man betalar ?
6
Ibland ser man i recept grädde,vatten och mjöl. Jag antar att mjölet är för att kompensera konsistensen pga vattnet. Varför inte bara grädde och skippa mjölet och dess bismak?
7
Jag har en woll stekpanna som är två år gammal. Jag har varit mycket försiktig med den. Aldrig överhettat, alltid försiktig disk. Visst, den är mycket använd. Men nu börjar det bränna fast och det har blivit små bubblor i beläggningen. Går beläggningen att fixa eller är det ny stekpanna som gäller ?
8
Ibland när jag steker tinad djupfryst mat så bildas ett vitt fett(?) i pannan. Det ser inte så gott ut. Och bara vid djupfryst. Sist var det kycklinginnerfile, och det blev mycket av den vita geggan i stekpannan. Vad är det och vad bör man göra med det ?
9
Den här skalaren tycker jag är suverän. Den blir aldrig slö. Men jag vet inte var jag köpt den. Vet någon annan var
jag kan ha köpt den ?

Annonser

Powered by EzPortal