Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Skogis

541
De e för enkelt ;)
Jag vill ha ett tjusigt ställ så det syns att man har ett dyrt kökstillbehör.
542
Bör inte volymen på plåten också vara avgörande? Är nog mer intresserad av 15mm aluminium (42kg/kvm) än 6mm rostfri (48 kg/kvm). Värmelagringen bör vara betydligt större i aluminiumplåten pga större volym vilket är vad man eftersträvar.

Men efteråt, var lägger man en sådan plåt som håller sina modiga 200°, och det en bra stund?
543
Jag är imponerad.

Trots att min gryta är på 10L har det inte bränt vid en enda gång ännu. Inte ens när jag skulle göra ketchupen som skulle tryckkokas i 20 minuter och inte bestod av mer än 100gr vatten och 100gr tomatpuré blev det några märken i botten.

Ett klipp!

Ska man våga poppa popcorn i den? Har hört att det ska gå bra men är lite tveksam.
544
Nu har den kommit  :)

Så nu ska jag bara få tag på bl a NatriumCitrat?? Hittade det på Apoteket men det är receptbelagt så min gissning är att det kan bli lite svårt att få tag på.

Någon som vet var man köper diastatic malt powder? Jag har malt extrakt men har inte en susning om det är diastatiskt.
Det innehåller tydligen ett enzym som bryter ner stärkelse till socker och används som jästnäring i brödbak over there.
545
Oupss.
När jag läst igenom alla inläggen inser jag att tryckkokaren jag köpte kanske är i största laget, 10L!  :)

Kanske har jag bitit mig i tummen men oftast är det bättre med en för stor gryta än en som är för liten. Priset var dock oslagbart och jag lär väl snart märka om kvalitén är densamma.
546
Bokus är kanske billigast men polaren beställde ett ex där för mer än 1 vecka sedan och den har inte skickat ännu.

Jag beställde på ett dyrare ställe. (3:- dyrare för boken och en ruskig frakt på 39:-) men den är på ingång nu :) med kollinummer och allt. Jag slängde med Matlagningen en handbok också  ;)

Ska man nörda ner sig så ska man
547
Har någon testat denna ännu? Verkar fin som tusan med en ringbunden receptsamling i vattenavisande (plastat) papper som bilaga.

Beställde mitt eget exemplar idag, 5kg kokbok på ingång  :)
Kul om man kan laga eller ska man säga bygga mat med grejer som finns i ett vanligt kök. Dock verkar det som jag kommer att behöver komplettera med en tryckkokare, allt enligt andra forum här på internätet.
548
Det är väl bara en smaksak ;)
549
Då har vi samma inspirationskälla ;)
Av någon anledning sökte jag på Heston på Youtube i veckan och fastnade i ägg och kycklingsträsket.
Eftersom det var den första gången jag gjorde skotska ägg fegade jag och kokte äggen i 6-7 minuter, lite väl länge enligt Heston men nästa gång blir det med lösare gula.

Jag provade även hans recept på kyckling, underbart saftig och med en markerad smörsmak. 4 timmar i 90° ugn gör underverk.
550
Någon annan som testat att göra skotska ägg?

Kan det bli bättre när det både är panerat och friterat? Faktiskt en ypperlig rätt att ha på med utflykt.

Jag har även testat att pickla ägg, kanske inget som kommer att ske igen i en snar framtid, smakminnet får nog lägga sig först  ;)
551
Hej.
Är planen att vakuumpacka rätterna när de är varma? Skulle gissa att det påverkar hållbarheten rätt mycket. Rätten bör bli mer eller mindre steril i påsen om det görs medan den fortfarande är varm och då bör den också hålla bättre.

Att packa ris, potatismos eller pasta för sig och kött eller grönsaker för sig gör att måltiden känns lyxigare. Det blir inte lika slafsigt på tallriken.
552
Gjorde ett aktivt val och köpte wienerkorv med kött från svensk rapsgris. Om dom nu ska lyxa till det med exklusivare kött, kunde dom då inte rökt korven på riktigt också?

Hur det smakade? Korv, inte bättre än någon annan korv, kryddningen har större påverkan än rapsoljan i fodret.

Känns bättre att äta fisk om jag nu vill ha omega-3 olja, varför jag nu skulle vilja ha det specifikt?
Omega-3 alltså ;)
553
Jag har lärt mig det, den hårda vägen ;)
554
Du har helt rätt i din gissning av ålder på gästerna  :)
Vad det beträffar ugnstemp låg den nog inte på mer än 125°-150°, jag hade en förhoppning om att det skulle bli mört av långstekningen.
Ska prova att ta ut köttet tidigare nästa gång, eller kanske göra som man ska, röka köttet tills önskad innertemp  ;)
555
Hur gick det?
Efter att steken hade kommit upp i 50° i ugnen blev den förpassad till röken för att värmas långsamt upp till 70°. Detta tog knappt 30 minuter!
Vad jag gjorde för fel vet jag inte men den hann knappast bli rökt. För att råda bot på rökbristen stängde jag av värmen och lät köttet hänga kvar över natten med rökgeneratorn igång.
Resultatet blev i mitt tycke en torr och väldigt tråkig köttbit. Jag var inte nöjd! Till detta ska sägas att han som jag skulle röka steken till fick blodförgiftning (Innan steken överlämnats ;) ) och blev inlagd på sjukhus. Steken hamnade i frysen och blev inte hämtat förrän efter 2 månader.
Idag fick jag berättat för mig om en middag som steken har huvudnumret i. Den hade varit mycket god!??
Smaken är tydligen delad :)
556

4,5 timme i 130° ugn var nog i mesta laget för att få revben som håller ihop :) Det blev ju pulled ribs!
557
Citat från: Andreas skrivet 2012-08-31 11:32
Jag tycker det låter ologiskt att en enstegspump skulle kunna komma upp i samma undertryck som en tvåstegspump. (Inte för att jag tror det spelar någon roll för livsmedelsbruk att kunna nå högre undertryck utan mer att det kan vara intressant att rent principiellt förstå hur en vakuumpump fungerar.)


Att skapa ett vakuum är mest en tidsfråga. Att ha en enstegspump till större volymer går men den tar en faslig tid innan undertrycket har uppstått, och att använda en enkel pump kräver också att behållaren är relativt tät från början.

Min nya maskin är så pass effektiv att det räcker att stänga locket för att vakuum ska börja byggas upp. (14 kbm/h) Medan min gamla som var av typ foodsaver krävde att det nästan var absolut tät vid påsen för att kunna skapa vakuum.
558
Är inte basturökning när man är i 80-90° spannet? Vanlig varmrökning är vid 60-75° och just basturökning snäppet högre.

Normalt vill man ha torr yta på korv eller kött för att röken ska kunna sätta sig, så att fylla röken med vattenånga känns lite konstigt. Att ha en spann stående i röken är ju inte det samma som att trycka in vattenånga.
559
Revbenspjäll går väl utmärkt att långsteka på låg temp? Lägg på valfri rubb på köttet, lägg i ugnsfast form och förslut med alufolie och sen in i ugnen i 4-5 tim på 120-130° Pulled pork blir ju både saftigt och smakrikt med den behandlingen så varför inte gör likadant med revben?
Får nog testa i helgen.
560
Citat från: Andreas skrivet 2012-08-16 08:32
Skulle gissa att tvåstegs innebär högre undertryck. Vad ger din maskin för undertryck?
Citera

En tvåstegspump är nog "bara" snabbare att bygga upp undertrycket med. En mindre pump får stånka på längre för att bygga upp vakuumet. Min maskin har tidsinställning som variabel och mäter inte undertrycket. Att tömma kammaren helt enligt vakuummätaren tar ca 20sek, vilket är helt okej för mig.

Annonser

Powered by EzPortal