Koka köttet innan grillning?

Startat av Andreas, 2007-05-09 08:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Hankki

Sous vide är ju lite annat än kokt kött, ska väl vara runt 100 grader beroende på lufttryck för att heta koka, och inte direkt var mans möjlighet men det behåller ju köttets allt utan att ersätta köttsmak med annat.

webguide

Citat från: Hankki skrivet 2013-08-06 21:15
Sous vide är ju lite annat än kokt kött, ska väl vara runt 100 grader beroende på lufttryck för att heta koka, och inte direkt var mans möjlighet men det behåller ju köttets allt utan att ersätta köttsmak med annat.


Well, man kokar mycket sällan kött över huvud taget, normalt sjuder man ju köttet dvs. vattnet håller inte 100 grader.

Fördelen med att köra sous vide är att man kan köra köttet på en temperatur där det precis får den konsistens man önskar utan att koka sönder det. Nej det är inte var mans tillgång, men ett bra sätt att förbereda köttet för grillning.

Marita

Har fått rådet att koka vildsvinsrevben 1/2 timme före grillning, gäller nog tjocka revben. Det var för att de inte ska bli hårda vid benen. Men jag har inte provat ännu....

Hankki

Citat från: Marita skrivet 2013-08-11 20:00
Har fått rådet att koka vildsvinsrevben 1/2 timme före grillning, gäller nog tjocka revben. Det var för att de inte ska bli hårda vid benen. Men jag har inte provat ännu....

Dra bort hinnan på insidan, salta och rubba, linda in i plastfolie och låt ligga i kylskåpet 12 timmar.
Gasgrill med flera brännare: ena brännaren på lägsta effekt och revbenen i andra sidan tills köttet börjar dra undan från benen, linda in i folie och låt ligga en timme.
I ugn: temperatur 110-120 grader i övrigt lika som grill. Kan röra sig om 3-6 timmar beroende på tjocklek.
Ha en droppform under för fettet och använd rökspån på grillen om röksmak önskas.
Ingen kokning behövs :-)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal