Vad rökte du senast ?

Startat av helfgren, 2009-02-22 12:37

Föregående ämne - Nästa ämne

helfgren

Igår blev det strömming som åkte in i röken , blev riktigt gott faktiskt .
Blev lite tråkig färg på dem , men smaken var det inget fel på .

MVH// Henrik
Carpe diem

agnetasch

Alldeles just nu håller vi på o varmröker lite inför sommarens behov. Hjorthjärtan (har en strykande åtgång nuförtiden) ungtuppslår,ungtuppsklubba o .....grisfötter.

helfgren

Har precis lagt en fläskfile i vitlöksmarinad , saltat 2 st regnbågar och lagt 4 kg räkor i chilimarinad . Allt detta ska rökas i morgon . Det är ju som sagt midsommar snart  ;D .

MVH// Henrik
Carpe diem

roffekock

helfgren lite sockerbitar på fyren av slutet på rökningen sätter en trevlig färg!  :D

/rolf
Matforum är bäst

kryddburken

I helgen rökte vi en himmelens massa gott! Räkor, rimmade skinksstekar, fläsk, älgkött, korvar mm... Det blev riktigt gott! På slutet la vi in en form med potatisgratäng vi skulle ha till grillmiddagen och det var första gången jag åt "rökt gratäng" men det blev himla gott det också, men kanske lite för mycket för rökt magen till slut... :-/

Tomas J

I morgon blir det varmrökt laxfilé. 2 kg som nu ligger i kylen (torrsaltas). Brukar bli gott :)

agnetasch

På Kreta åt vi något som kallades biffburgare på matsedeln. Jag tyckte dom påminde lite om isterband(!?) Genast började jag fundera på hur man ska kunna plagiera dom. Nötfärs, lite kokt kamutvete (inte korngryn,hatar det sen jag hade det i min hemlagade hundmat) lite salt o peppar,en gnutta timjan. Kanske en klick grekisk yoghurt för syrans skull.
Sen ljummen-röker man dom försiktigt innan man forslar dom vidare till grillen eller frysen.Låter nästan genomförbart ;D

milaja

Oj, innan jag insåg vad det handlade om blev jag faktiskt lite chockerad av rubriken!  :o

Jag har inte rökt själv men jag har varit med när farmor rökte abborre ...  nu längtar jag efter rökutrustning och en bra fiskleverantör för det var gudomligt gott!

helfgren

Ikväll blev det rökta räkor och rökta kycklingklubbor , allt var chili marinerat. Mycket gott .

MVH// Henrik
Carpe diem

helfgren

Har precis tagit ut 2 älgstekar ur röken och ska nu stoppa in dem i ugnen att torka över natten . Hoppas att det ska bli gott , tänkte ha det med mig när vi ska till Norge och fiska i helgen .

MVH// Henrik
Carpe diem

helfgren

Har nu rökt 2 kg pepparlax och 20 kg sik , så nu blir det fisk i flera veckor :) .

MVH// Henrik
Carpe diem

Christine

Ett rådjurslår.
Urbenat och delat i 2 samt nätat.

Precis klart och ska vara till dagens middag med painriche och potatissallad.

Mvh
Lennart
(Christines gubbe) ;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal