Baksten

Startat av milaja, 2010-04-12 19:01

Föregående ämne - Nästa ämne

milaja

Jag funderade på att skaffa en baksten!
Är det någon som har en? Är det värt att skaffa? Är det något speciellt man ska tänka på när man letar efter dem? Var kan man skaffa det? Etc.

CII


Hankki

Jag har en från bagaren och kocken och är mycket nöjd fast den var ganska dyr. Kolla hos köksbänksleverantörer så kan dom ha restbitar av 30mm granit som går att kapa till passlig storlek som passar ugnen. Min är 30cm*40cm, 10kg, men kunde vara 38cm*45cm, vikten kan ju bli ett problem.
JA det är värt att skaffa en.

milaja


milaja

Citat från: Hankki skrivet 2010-04-13 19:13
Jag har en från bagaren och kocken och är mycket nöjd fast den var ganska dyr. Kolla hos köksbänksleverantörer så kan dom ha restbitar av 30mm granit som går att kapa till passlig storlek som passar ugnen. Min är 30cm*40cm, 10kg, men kunde vara 38cm*45cm, vikten kan ju bli ett problem.
JA det är värt att skaffa en.


Ja, jag gissar att de väger en del ... kanske tur att jag började styrketräna för en månad sedan ;)

Mattias H

Hej, jag har också en baksten som jag är väldigt nöjd med. Det är en granitplatta och är köpt på Bauhaus för 75 kr. 40x40 cm och 3-4cm tjock. Finns i mindre storlek också. Annars kan en stenhuggare tillverka en sten eller kapa en annan till önskade mått till en slant extra.

Absolut, det är värt besväret med baksten! /Lycka till!  ;)
Tias

Kari

2010-09-07 08:47 #6 Last Edit: 2010-09-07 08:50 by Kari
Jag skaffade en iPinuim GSB i vårvintras som jag är grymt nöjd med till brödbaket! Det är en dubbelsidig aluminiumplatta med en beläggning som man använder till grillning, stekning och bakning i vanlig ugn. Ska greja en bild!

Helge

I somras på gotlandssemester passade jag på att passera Slite stenhuggeri och köpte mig en baksten, 40x30 cm och drygt 1 cm tjock kalksten. Priset var humana 250 SEK kontant i fickan. Nu har jag bakat (matbröd) på den i några månader och kan bara rekommendera den. Om på Gotland ta en tur till Slite och köp, det visade sig vara en av de stora produkterna i alla fall just då.
/Helge

Sara W

Köpte en baksten av 3 cm tjock granit via Bagaren och kocken. I deras Göteborgsbutik kan man köpa andrahandsexemplar för runt 300 kronor. Min hade ett litet hack i ena hörnet, inget som påverkar dess hållbarhet eller förmåga att hålla värmen.

Har nu bakat surdegsbröd och surdegspizza ett par gånger och jag är väldigt nöjd med stenen. Brödet får en alldeles fantastisk skorpa som jag inte kunnat få på vanlig plåt.

Alltså, baksten rekommenderas.

Larsa

Hur läggr ni upp degen på stenen? Tar ni ut stenen och lägger på degen eller lägger ni på degen med en degspade när stenen är i ugnen? Vad har ni för degspade i så fall?

Helge

Jag har gjort en "stekspade" av en pizzakartong. Den är styv och bra och fungerar alldeles utmärkt. Dessutom billig! Att ta ut stenen ur ugnen skulle jag inte rekommendera.
/Helge

Hankki

Jag köpte en rund samtidigt som stenen. Efteråt gjorde jag en lång smal och en kort bred av plywood.

Helge

Skall naturligtvis vara "bakspade". Hjärnsläpp!
/Helge

Robert021

Snart lanseras Bakstål, det är en produkt som har bättre konduktivitet och kapacitans.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Skogis

Har nu provat min bakplåt  :)
Den är 10mm tjock så det tar sin lilla tid innan den är helt uppvärmd. Men är helt klart värd väntan!!
Bröden blev som köpe, ja om nu det är ett tecken på kvalité egentligen.

Sambon lär blir gladast för det är hon som vanligtvis bakar hemma hos oss.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal