Palmbladsmjöl, palmhjärtsmjöl?

Startat av Teres, 2014-04-20 16:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Teres

När vi var i Miami sist gång åt vi på en väldigt trevlig kubansk restaurang där maten var väldigt god men överskuggades av det fantastiska brödet som var bakat på "flower of palm harts" och färskost. Ljuvligt!

Restaurangen har tyvärr försvunnit så ingen hjälp där. Någon som har hört talas om denna märkliga mjölsort? //Teres.

kayaker

Låter som om de gjort något på blomman, förmodligen torkad.
/F

kurt

Plam heart är märgen  av diverse växter, i Sverige har vi haft det i form av sagogryn från sagopalmen. Men sagogryn är gjorda på tvättad plammärg, i princip ren stärkelse.

Vad var det för typ av bröd? Var det jäst bröd, bakpulver, inget jäsmedel alls?

webguide

Du menar väl Palm flour (inte flower, Cubanerna kan dock a stavat fel till mjöl och skrivit blomma istället)? = palmmjöl. Sagomjöl är precis som kurt säger gjort på palmmärg.

kurt

Problemet är bara att ren stärkelse (palmmärg) knappast kan ge ett ätbart bröd (ev ett osyrat tunnbröd)! men söker man lite så finner man att fröskidorna från ärtväxten Mesquite (flera arter http://en.wikipedia.org/wiki/Mesquite ) som tydligen ibland kallas "palm" mycket ofta mals till ett mjöl, som både är nyttigt och uppenbarligen också gott http://en.wikipedia.org/wiki/Mesquite_flour

Så jag skulle gissa att det kan ha varit den du stött på. Skulle du inte finna Mesquitemjöl i Sverige, så kanske du kan experimentera med att blanda i lite kikärtsmjöl i en vanlig deg?


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal