God fisk att grilla.

Startat av Christer47, 2014-06-04 19:21

Föregående ämne - Nästa ämne

Christer47

2014-06-04 19:21 Last Edit: 2014-06-04 19:26 by Christer47
Grillad seabream med rostad färskpotatis, timjan och citron

2 stycken hela seabream på ungefär 400 gram styck
2 st citroner
färsk timjan
olivolja
flingsalt och svartpeppar
persilja
800 gram färskpotatis

Värm ugnen till 200 grader. Skrubba eller skala potatisen. Lägg potatisen i en ugnsfast form och vänd den i olivolja, salt, svartpeppar och några kvistar timjan. Rosta mjuk.
Tag ur och fjälla fisken. Klipp bort fenorna men låt huvudet sitta kvar. Skär några snitt i skinnet där fisken är som tjockast. Gnid in fisken med olivolja, salt, svartpeppar och finhackad timjan.
Grilla fisken en bit från glöden cirka en kvart beroende på storlek. Finhacka persilja och strö över fisken.
Dela citronerna. Grilla citroner tills de får en karamelliserad yta. Pressa saften över den nygrillade fisken.Enkelt och gott: http://nukokarjag.se/2014/05/29/grillad-seabream-med-timjan-citron-och-rostad-farskpotatis/
Hej. Jag som driver nu kokar jag heter Christer och gillar att laga svensk husmanskost.

Matgalning

Helgrillad seabream är bland det godaste som finns

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal