SV: Vad blir/blev det till middag idag 2009?

Startat av kryddburken, 2009-01-01 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

Nyårsaftonens lunch kommer här :
Stora Ravioli med Spenat & Ostfyllning och en pastasås på zucchini, dill, citron & vitlök!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/01/01/stora-spenat-ostfyllda-ravioli-med-zucchini-citron-dillsas/

Rymdsmula


kryddburken

Barnens Fredag igen!
Joline fick bestämma fredagsmaten och vi skulle laga stora BAMSE-köttbullar! dom blev såå goda och min lilla tjej är så duktig i köket och bara sprudlar av ideér! Det är verkligen roligt att laga mat tillsammans med henne! Hon kryddar, smakar av, funderar, doftar, fundera igen och tillsätter och rör! Som en liten minikock vid spisen! :-)
http://kryddburken.wordpress.com/2009/01/02/jolines-bamse-kottbullar-med-oliver-i-tomatsas/

ivanl

Thank God it's Friday...  time for ribs!
Det blev honungsglaserade revbensspjäll - riktiga tunna spare ribs som händelsevis fanns till salu - med klyftpotatis och ranchsås. Alla njöt och mycket servietter gick det åt!
Receptet i sammandrag:

Koka spjällen 30 min med lagerblad, lök, morot (längre koktid -> mörare men tappar smak)
Pensla med marinad (rapsolja, honung, vitlök, paprikapulver, ketchup, soja, peppar)
Stek på grillelementet 225 grader 30 minuter tillsammans med potatisen - vänd 1 gg
Ranchsåsen: gräddfil, dijonsenap, ketchup, hickory-rökessens, vitlök, paprikapulver, salt, peppar

bryggens

Igår gjorde vi plankstek.

roffekock

Bryggens. 8)
Jag vill gatulera dig för din utomordetligt glassiga kreation av duchessemassan, men som du vet så ger träning färdighet.
I övrigt är plankstek en synnerligen trevlig rätt som det finns många tema på.

din gode vän /rolf

ps fortsätt spritsa dej in i det nya året. ;)
Matforum är bäst

PerG

Till lunch idag blev det fajitakyckling, guacamole, sallad och sånt i nybakta tunnbröd direkt från stekpannan! Mums!

Mimmi

Vi har ätit renskavpanna med en massa rotsaker i, rackarns gott blev det med rotselleri och dijonsenap denna gång & potatismos.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/05/renrotsaker/

kryddburken

Fläskfilé Tournedos!
Japp, vi e ju lite galna här på ön! Men varför inte! Det funkar & det var fruktansvärt gott! Visst måste finns lite budgetalternativ till oxfilé, inte sant!?
http://kryddburken.wordpress.com/2009/01/05/flaskfile-tournedos/


lillamatbloggen

Hemma hos oss har vi ätit gnocchi gratinerade med tärnad bacon och parmesanost.

Superenkelt, supersnbbt och supergott...

...Lilla
lillaMATbloggen

Rymdsmula


Mickan

Har en hemlagad julkorv kvar från svärmor. Tänker servera den med gräddkokt savojkål.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Idag serveras det Kålpudding, kokt potatis, gräddsås och lingon. Det ska vara mycket sirap i puddingen. Tur att man inte hade några löften.  ;)

Rymdsmula

Omelett med mozzarella,campinjoner,soltorkadetomater,purjolök och ruccola.
http://nysansmat.blogspot.com/2009/01/omelett-med-mozzarella-och-svamp.html

kryddburken


roffekock

Det ser väldigt gott ut. Man nästan dreglar.
Själv käkade jag ungnötslever med Kapris,lök och en skvätt grädde med potatis kaka och hemkokta ling. inte så pjåket de heller.

/rolf
Matforum är bäst

PerG

Helstekt oxfilé med parmesanpotatis, bearnaissesås och sparris... till det ett glas Faustino I... helt galen vardagsmat.. ;)

annamaria

Svärmor ringde precis - hon är underbar! Bjöd mig om en halvtimme på världens godaste lunch...hennes hemgjorda kåldolmar.

Annars hade vi Wallenbergare häromdagen. Recept finns här: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2009/01/wallenberg-har-flyttat-in.html

Inte heller dumt! Men nu får det bli annat än färsrätter, det har vi levt av ett tag nu.

kryddburken

En matig sallad med Dinkelris, zucchini, morot, rödlök & fetaost blev det till middag idag!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/01/08/nyttig-matig-dinkelsallad-som-passar-till-nastan-allt/

Rymdsmula

Idag åt vi Torsk kokt i vitt vin med parmesanost och en sallad med balsamico.
http://nysansmat.blogspot.com/2009/01/torsk-kokt-i-vitt-vin-med-parmesan-ost.html

Annonser

Powered by EzPortal