Vad blir/blev det till middag idag 2010?

Startat av bryggens, 2010-01-03 15:51

Föregående ämne - Nästa ämne

Stefan

Ikväll blev det födelsedagsmiddag! Marinerad fläskfilé med rödvinssky och chilidroppar samt potatis- och kålrabbigratäng!


Till efterrätt blev det en klassisk blåbärspaj med vanilj- / marsansås

Lena Marie

Alma Mater - mat är gott

Adam

Senaste maten blev Ugnsrostad kyckling.

http://winendine.se/?p=1395


Riktigt gott :)



Adam

Senaste rätten blev ett par fina fiskbullar med sallad och en krämig sås på egengjord fiskbuljong.
http://winendine.se/?p=1419


En av sommarens favoriter så långt.

:)

kryddburken

Idag testade jag mjölmixen PITEPALT till lunch!  :-\
Blandade känslor helt klart...
http://kryddburken.se/2010/08/06/smakbetyg-av-pitepalt-mjolmix/

Robert021

Ikväll har jag avnjutit pilgrinsmusslor till förrät. Grillad lax med dillkokt potatis och chilimarinerade, grillade majskolvar. Efterrätten, kardemummakakan, står i ugnen nu.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Mickan

Igår åt vi gratinerade musslor som hade ett gäng örter och pecorino på toppen. Fin förrätt som följdes upp av färska, underbara bondbönor i sällskap med vitlökskryddad olivolja, basilika och därtill en bit lax.
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Vilka grönsaker det finns nu! Efter att ha inhandlat ett gigantiskt huvud mörkt grön romansallad blev det caesarsallad till lunch och den dagsgamla surdegsbaguetten blev fina krutonger. Till middag fortsätter vi med bondbönor och kokar andra halvan. Blandar dom i ett potatisstomp och lägger ett par hemgjorda korvar med rödvin och rosmarin på grillen. I ugnen står en paj med gul och grön squash och skinka som får bli matlådor framöver. Det är lätt att köpa på sig lite för mycket av det färska gröna men jag lovar att inget hamnar i sophinken!
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Favorit i repris. Köttfärsfyllda piroger med god krispig sallad till. Mums!

Robert021

Grillade lammkotletter, grillad sparris, egen tolkning av patata och ett gott rött vin.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Kari

Korvstroganoff, ris & blomkål.

Adam

Ett räktilltugg på rostad baguette som slank ner härom dagen.


http://winendine.se/?p=1439

Smidigt att förbereda och servera.

kryddburken

Sommarkorv gjorde jag i stekpannan idag med goda krispiga sommargrönsaker i gräddsås smaksatt med dijon.
http://www.kryddburken.se/2010/08/09/sommarkorv/   

Kari

Pytt i panna utan potatis - ett riktigt gott experiment till middag. Halloumi fick bli ersättare..
http://receptomaten.blogspot.com/2010/08/halloumi-istallet-for-potatis-i-pytt-i.html

kryddburken

En Fetaost Cheesecake har tillverkats efter lite experimenterande! Smaksatt med soltorkade tomater... Är faktiskt grymt nöjd! Salt & gott!  :P

http://kryddburken.se/2010/08/11/fetaost-cheesecake-med-soltorkade-tomater/

Kari

Idag blev det tjocka revbensspjäll, lågtemp i ugnen över en längre tid. Blomkål, broccoli och matyoggisås med rödlök. Ägghalva med majjo till efterrätt :P

Mickan

Lång träning och ont om tid gjorde att proteinpulver, en burk kesella och hallon landade i mixern. Nötter och macka till. Okej, det funkade idag men i morgon blir det fiskfärsbiffar med citron, basilika och en vitvinssås.
Video meliora proboque deteriora sequor

Susanna L

Igår blev det grillad kycklingfile och potatis med en sallad.

Idag åt vi sommarsoppa, världens enklaste soppa att göra, vatten, mjölk, buljong, frysta grönsaker, grädde, mjöl och kryddor till det blev det viklöksbröd, supergott!

Imorgon måndag ska jag äta ceasarsallad på resterna från lördagens middag.

annamaria

Äntligen lite vinterpotatis! Potatismos och hemgjorda köttbullar. Jisses vad jag längtat efter mos!

Mickan

Kycklinggryta med massor av kantareller och karl-johan. Vitt vin och fond från frysen som såsbas, timjan som huvudört, en gnutta vitlök och därtill puylinser och en blandad grönsallad.
Video meliora proboque deteriora sequor

Annonser

Powered by EzPortal