Fetthalt på köttfärs

Startat av bryggens, 2010-05-31 20:41

Föregående ämne - Nästa ämne

bryggens

Hur i hela friden kan man sätta t.ex 10 % fett på k-färs, hur funkar det?
Hur mäts det? Någon som vet?

Stefan

Mycket bra fråga, jag undrar också!

Kan det vara någon liknande metod som när man mäter kroppens fetthalt? :)

När jag maler egen köttfärs väger jag fett vs. kött så det blir någorlunda rätt iaf.

Mickan

Citat från: Stefan skrivet 2010-05-31 22:36
Mycket bra fråga, jag undrar också!

Kan det vara någon liknande metod som när man mäter kroppens fetthalt? :)

När jag maler egen köttfärs väger jag fett vs. kött så det blir någorlunda rätt iaf.


Räknar du då köttet som helt fettfritt och fettet som 100 %? Detta kär halta en del!

Färsens halt handlar väl om genomsnitt. Man maler delar som har en viss procent fett i genomsnitt. Man kan dessutom mäta detta då och då för att kolla om man är rätt ute. Tänk hur många labbtest av olika slag som görs av vår mat och att kolla fetthalt är lätt. Tänk dig bara Tanitavågen och liknande apparatur. Du får fram fett, muskler och vatten i både procent.
Video meliora proboque deteriora sequor

Stefan

Ja, jag räknar fett som hundra procent och köttet som fettfritt, men som du säger haltar det. Jag hoppas dock på att köttmängden i fettet och fettmängden i köttet tar ut varandra hyffsat i alla fall :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal