Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - roffekock

1
Det är med stor förskräckelse man ser vad som moder Jord ger oss i gåvor i form av prövningar. Vem är inte påverkad?
Att vi helt har slutat känna empati för vår kära gamla planet gör att vi får tillbaka det vi sått. Så vad göra?
Nu talas det om världsekonomi och att allt ska stiga i pris...................... :o

Naturligtvis står vi nu och tittar med stora ögon på händelserna nu senast i Japan nästa gång?

Jag får en svår ångest över människan och hennes framtid.

Vad tycker du?

Rolf
2
Företagsavdelning / Omegavispen
2011-02-28 17:39
Ovanstående visp är otroligt användbar så om du inte har den skaffa den omg. Mitt favoverktyg. Beroendeframkallande.  ;)

//rolf

finns här hos er egen annonsör: http://www.ninasmat.se/
3
Till er alla från Roffekock som nu mera har minskat 25 kg,härligt som bara den.

/rolf
4
Kolla här finns det folk med ambitioner. Kul
http://www.nibble.se/

/rolf
5
Ja så var jag då tvungen att göra denna OP. Första månaden 12 kg- inte illa om man så får säga. Ett problem är ju att man numera inte kan äta eller njuta av någon form för mat,så egentligen har jag ju inget mer här i matforum att göra,men jag vill ändå ställa en fråga till er. Finns det någon som kan ge mej tips om pureéad mat skulle jag bli glad det står nämligen helt still i pallet. Kryddburk har hjälp mej lite på traven men jag önskar fler ideer. Eller har ni andra tips från vänner och bekanta som gjort ovanstående OP.

mvh från ers alla roffekock
6
Läste en mycket intressant artikel i Magasinet Filter om Grisproduktion som heter Grillarens Dilemma. Ta dej tid att läsa den.

http://www.magasinetfilter.se/magasin/filter-8-09/grillarens-dilemma.aspx

/rolf
7
En av vår vanligaste växt så här på försommarn är ju maskrosor tänk vad underbart vackert det är med en äng full av denna gula blomma.

Men har du någosin tänkt på vad den praktiskt kan användas till skulle vara skoj att höra lite om detta från er.

Använder du maskros till något?

Själv går jag ut på morgonen och tar en liten kniv på maskrosjakt, späda skott helst med blomma i knopp.

Sköljer dem i ett par vatten,förvarar dem i iskallt vatten tills dom ska användas,i salladsslungan och en god dressing SUVERÄNT. ;D i stället för Roculla. ;D

/rolf
8
Vem har ett bra recept på denna polska cheescake.

/rolf
9
Nu kommer sommarn och då åker grillarna fram och då kommer ju denna fråga fram,skulle var skoj och ha lite koll på vad ni tycker om att slänga på grillgallret.

;D ;D

/rolf
10
Ja denna fråga kan man ju ställa sig nu i dessa heta grilltider när köttpriserna skjuter i höjden bara för att man skivat,kryddat,spettat mm mm Detta är ju ren bekvämlighet som dessutom kostar en massa pengar helt i onödan. Gör det själv med goda kryddor och inte sk Grillkrydda,kolla vad den innehåller och du blir förvånad mest salt,paprika mm mm

Nu sak du använda så mycket av våra svenska färska kryddor färsk vitlök och goda oljor som är så mycket godare. Gott salt av god kvalité är viktigt. Ja här kan man hålla på.

Tipsa oss gärna om du ser något i köttdisken som du känner dej lurad av.

Här kommer ett. Hel kotlett med ben 36 kr urbenad ytterfilé 89 kr fjärilskotlett 109 kr fint va.

För att inte tala om dessa grillbrickor som blivit så populära i stort sett samma kött fast skuret på olika sett.

/rolf

Ska bli kul och höra om fantasipriser i grilldisken
11
Ja man förundras över allt som vinden kan driva. Varför har ingen tänkt på detta förut?

http://www.ggrail.se/

http://www.windside.com/products.html

/rolf
12
Allmänna diskussioner / Vintips.
2009-04-10 13:33
Jag tycker att en vinsait som denna är förtjänt att vara på matforum,mycket kompetens.

http://vinare.blogspot.com/search/label/rioja

/rolf
13
Nästa gång som du ska spritsa någon form av grädde så tar du ett gelantinblad och smälter i vattenbad med en msk vatten. När bladet har smält så ställer du det åt sidan när nu vispgrädden börjar att vispas till halvfärdig slår du i gelantinlösningen och fortsätter att vispa tills den är klar. Detta är mycket bra alldrig problem med att grädden inte sitter på plats eller vattnar sig. :-*

1 blad gelantin räcker till halv liter grädde 40%.

Detta förutsätter att du tål gelantin OBS.

/rolf
14
Finns det något datum som är bäst för knivstålet? (kolstål) Och kan man härda sin egen kolstålskniv om man skulle få lust. ;D

/rolf

15
Ja laxen som är ett av våra stora födoämnen har hamnat i blåsväder.

Vad tycker du efter detta repotage? :o

Jag visste att det var illa med denna odlade fisk men inte så illa.

Skulle vara trevligt att få höra vad ni anser. Jag är för övrigt fundersam varför inte tråden har dykt upp innan det är trots allt flera dagar sedan programmet sändes. Men man börjar väl tröttna efter alla alamerande rapporter från alla håll och kanter. :'(

/rolf
16
Ja jag tycker att det är dax att plocka fram lite sådana. Det är inte så lätt att hitta renodlade sådana på svenska men det spelar kanske inte så stor roll bilder säger ju en hel del. Så kom loss placera dina länkar om rökning här. ;D

/rolf

en från polen mycket bilder.
http://www.wedlinydomowe.pl/

en dansk
http://www.roegeovnens-venner.dk/
17
Som vi alla vet så kräver en god måltid sin man eller kvinna, Det krävs inte bar en god och välagad mat utan mycket annat ska stämma som miljö,stämmnig,känsla ja helheten. En måltid som man kan dra sig till minnes om med ett smil eller en suck ett minne som man lätt kan urskilja från andra minnen. Skulle vara otroligt roligt att höra vad ni har att säga. Det behöver inte var en måltid på lyxkrogen utan kan var en varmkorv på byns "korvaluda" ;D

/rolf
18
En sida som är ett måste för oss som gillar att kärna smör rosta kaffe mala eget mjöl mmmm. ;D ;D

http://www.hjemmeproduktion.dk/index_se.html 

/rolf
19
En artikelserie som startat i SvD i dag mycet intressant.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2372337.svd

/rolf
20
Att koka färskpära måste göras med förstånd då den är mycket känslig för att bli överkokt precis som andra mjälla förska grönsaker. Enligt mej är det ultimata att ångkoka i någon form av wapör el ångkokare. Och bör göras med omsorg med det menar jag exakt koktid och gärna lite mindre än för mycket för överkokta färskpotatis är något av det värsta som finns. Att koka dem i vatten är förkastligt möjligtvis kan man ha en liten botteskyla vid kokning om man inte har en ångkokare till hands men detta bör finnas i ett kök speciellt nu vid denna tid när vi har alla färska mjälla grönsaker då den är oundviklig.

Men nu är ju detta min syn på det. Skulle vara trevligt att höra hur du kokar din nypära.

/rolf
21
Allmänna diskussioner / MORS DAG
2008-05-22 15:33
Jag vill önska alla snälla mammor en trevlig MORS DAG även om det är ett JIPPO.

/rolf
22
Ja det är ju en fråga som man ställer sig då och då jag hittade en cheklista som funkar bra.

RÅVARUTABELL

Kött PER PERSON SPILL
Filé 160 - 180 g 2 %
Stek 200 g 5 %
Stek m ben 310 g 30 %
Grytbitar 110 g 0-10 %
Lammsadel 400 g 60 %
Viltsadel 380 g 50 %
Helt lamm/viltstek 350 g 40 %
Benfri lamm/viltstek 210 g 8 %
FÅGEL PER PERSON SPILL
Kyckling 310 g 50 %
Anka 420 g 60 %
Kalkon 320 g 50 %
Gås 420 g 60-65 %
Duva 360 g 55 %
Vildand 400 g 60 %
Fasan 400 g 60 %

FISK
Filé 180 - 200 g 0 %
Hel lax 340 g 40- 45 % Plattfisk 400 g 45-50 %
Piggvar 480 g 65 %
Hel gädda 480 g 60 %

SKALDJUR
Färska räkor 400 g 50 %
Frysta räkor 500 g 60 %
Krabba 300 g 30 %
Hummer 450 g 55 %
Kräftor (som enda rätt) 750 g 60-65 %

SÅS
Tunn, serveras 1,3 dl
Tjock, serveras 1,6 dl
Upplagd på tallrik 0,6 dl
SOPPA 2,0 dl
RIS 0,7 dl (ökar 2,5 gånger i volym)
PASTA 100 g

POTATIS PER PERSON SPILL
Färsk 200 g 6 %
Som skall skalas 200 g 12 %

GRÖNSAKER
Mängden kan variera mycket, men räkna med 70 g/person färdigt. Har du två grönsaker blir det alltså 35 g av varje
BUFFÉ
120-150 G Pastasallad/person
200 g kött (ex 100 g paté 100 g kallskuret)/person
50 g sås / person
125 g ost/person
eller
150-200 g potatissallad/person
65 g lax / person
100 g totalt av köttet (ex 50 g rostbiff, 50 g kycklingfilé)/ person
125 g ost / person

/rolf
23
Jag tror att det finns  utrymme för att ha en egen tråd om vitlök och samla alla recept om denna mytomspunna underbart goda lök. som dessutom nu finns färsk.

När jag grillar brukar jag ta ett folieark med lite god olivolja och några kvistar timjan och flingsalt delar vitlöken på mitten och samlar ihop ett paket lägger på gallret och kör på. När du sen öppnar paketet så svimmar du nästan av dessa goda ångor som kommer fram ur paketet ta nu dessa lökhalvor eller moset och bred ut det på ett gott grillat bröd ringla god olivolja på alltihop och sen tugga på känner du vilket öööössssss. Jag blev så sugen att jag smällde igång grillen direkt och gjorde ett par paket tillsammans med ett par skivor god lantpaté och sval öl.

LIVET ÄR VÄL ÄNDÅ SKÖNT ATT HA i EN SÅDAN STUND.

Hur brukar du tillaga vitlök? Och hur äta och tillbehör.

Låt detta bli en stor tråd det önskar i vart fall jag

/rolf
24
Jag läste i dag om Buffalo wings som jag tycker är en en väldigt god maträtt men det är otroligt svårt om näst intill omögligt att hitta bra vingar. Dom vanliga Svenska Vingarna är felstyckade tycker jag. Det är för lite kött på. Vingarna är klippta i leden men det ska dom inte vara dom ska tas innanför leden så det kommer mer kött på dem.

agneta jag tackar för tipset.

/rolf
25
Jag snappade upp ett med. på webben.
Livsmedelsverkets kontroller stoppade äpplen från Uruguay
Livsmedelsverket hittade vid stickprovskontroll hos grossist äpplen Royal Gala från Uruguay med alldeles för höga halter karbaryl. Gränsvärdet för detta i äpple inom EU är 0,05 mg/kg. Den påträffade halten är 0,32 mg/kg. Partiet stoppades och det man kunde återtogs från butikerna och partiet belades med säljförbud.


/rolf
26
Jag skulle gärna vilja ha ett recept på Violglass har du ett?
Eller har du något gott glassrecept?
Har du glassmaskin och i så fall vilken sort eller märke?

/rolf
27
Jag har lite funderingar över en olja som är pressad av pumpakärnor och den ser gräslig ut första gången men kommer i kontakt med den. Den är just mörkt gräsgrön och har en vidunderlig smak. Den kan användas till mycket och är kolestrolfri. Jag har en Österikisk sådan pressad av mörgröna skalfria ekologiska kärnor kallpressade Fabrikat Fandler.
Jag använder till all sort grönsak som krydda men den passar även til tex oxbriga helt super.
Du kan kolla på deras hemsida www.fandler-oil.com

/rolf
28
Kvällens granskning 12/3 ang miljöboven på våra tallrikar.

/rolf

ps andreas kan inte du flytta detta meddelande rullande längst upp anser att detta intressanta programm kan vara värt detta.
29
Jag såg en maskin på en sida gav me myror i huvet vad har man en sådan till. Bara att få äpple att smaka päron.
Gastrovac heter det. Kolla på hemasidan
http://www.cookingconcepts.com/ENG/gastrovac.html

/rolf
30
Jag har genom åren samlat på mej mer än 600 volymer med kokböcker. Jag gillar att läsa och gör det minst en timme innan jag somnar på kvällen. Det skulle vara trevligt att höra lite om ditt bibliotek. Vad det gäller kokböcker så tycket jag att utvecklingen går mot mindre text större bilder vilket är iofs. lite tråkigt med alla dessa bilder jag vill ha mer text och mindre bilder. Men utbudet är det inget fel på, jag tror jag sett någonstans att det utges en bok varje dag och det är inte dåligt i lilla Sverige.
Jag skulle även vilja ha ett litet länkbiliotek med bra adr. till antikvariat mm

Några böcker ur mitt bibliotek som jag diggar.

Dinera med Gala av Dali
Kokkonsten av Dr CH.EM. Hagdahl
God mat av Edith Johansson
Husmanskost av Leif Mannerström
Sill & Strömming av Leif Mannerström
Året om med skånsk mat
Det glömda köket Jens linder
Svenska smaker av Krister Lingström
Bokserien Culinara från Könemann mycket omfattande verk med ett tiotal mastodonter på 400-600 sid st
Pumpan Könemann
Lagom Svenskt Margaretha Schildt-Landgren
Sju årstider av Karin Frasson
Den nakne kockens bibliotek
mm mm.

Ett bra antikvariat för kokböcker är Aspingtons Sthlm
http://www.aspingtons.se/info.php

/rolf

Annonser

Powered by EzPortal