Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: Skogis skrivet 2020-10-25 09:20

Titel: Hel kotlettrad
Skrivet av: Skogis skrivet 2020-10-25 09:20
Har blivit kund hos en grossist och storlekarna på köttstycken och förpackningar är mycket lockande.
Bl a kunde jag inte låta bli en hel kotlettrad, 6dm lång och 4kg tung.
Så nu står jag här med denna köttbit och funderar på vad som kan göras på den.
 
Det lär bli några middagar men ska den tillagas innan eller efter den frysts?
Givetvis i mindre bitar men vad funkar bäst?

Det slank även med en paket kalvgrytbitar (2,5kg) som har blivit dillkött. Den tänker jag frysa in i portionspaket.
Titel: SV: Hel kotlettrad
Skrivet av: Johan_ skrivet 2020-10-26 20:16
Jag fryser den alltid rå så kan inte uttala mig om hur resultatet blir om du tillagar den först. Skär oftast i skivor o fryser i poster om så många som jag brukar tillaga. Ett tips är schnitzel, Banka ut en skiva så den blir riktigt tunn. Vänd skivan i vetemjöl sen i ägg och sen i ströbröd blandat med lite salt o vitpeppar o stek sen. Serveras gärna hos oss med pommes o bea och jag gillar att pressa en lite citron över den färdiga schnitzeln
Titel: SV: Hel kotlettrad
Skrivet av: Skogis skrivet 2020-10-29 10:54
Det blev lite som ditt förslag, Skivor som blev panerade till lunchlådor och några hela bitar som jag frös in. Förvånansvärt gott kött.