Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kallebakom
 - 2013-11-07 15:11
jag är svag för kladdkaka till kaffet ! mkt snabbare än kanelbullar som tar 2h iallafall,kladdis ca 20-30min
Skrivet av Helge
 - 2013-10-18 13:38
För mig som gammal språkpolis är frågan fel ställd. Fika betyder för mig "att dricka kaffe" och inte det man äter till kaffet. Kanelbullar - HEMBAKADE och alldeles färska och varma är utan tvekan det bästa "fikabrödet"!  ;)
/Helge
Skrivet av kallebakom
 - 2013-10-17 20:27
jag skulle helt klart bjuda på äppelkaka med kanel på gott o i säsong för det , o luktar okså gott
Skrivet av Andreas
 - 2013-06-29 15:00
Tack för den nostalgitrippen!

Mjölk vet alla vad det är!

Men jag var tvungen att kolla upp "vårgårdaris" och det är ju rispuffar... har aldrig tänkt på att det står så på påsen.

Snabbkräm är fortfarande lite mystiskt, vill du delge oss ditt minne av snabbkräm så gör gärna det här: http://matforum.se/index.php?topic=2690.0
Skrivet av Malmis
 - 2013-06-28 23:58
På femtiotalet när jag var en liten gosse, fick jag när det bjöds till kallas vårgårdaris, snabbkräm och mjölk. Det var rysligt gott då, innehållet brydde man sig så mycket om då.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-18 12:57
OT: Jag tycker Agnetasch tråd Kafferep, vad bakar man till det? har det mesta.. Skulle man kunna klistra Sofias fråga där i så man inte missar något gott? :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-18 12:05
Du får köra kalaset som ett Afternoon tea; nybakta scones med sylt, små goda snittar o sedan morotskaka med tjock glasyr.
Skrivet av Sofia
 - 2009-03-18 11:17
Japp, när man kommer in i december håller jag helt med om att det ska vara saffransbullar! Det är nog min favorit alla kategorier!  :)

Det där med gott "vanligt" bröd med pålägg, var ett mycket bra förslag. Det har jag inte riktigt tänkt på, men nybakt bröd med ost och paprika kanske till och med slår de söta bullarna? Hmm, det kräver visst överläggande...
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-18 09:27
Ivanl är rätt ute med sitt säsongstänkande. Enda problemet med saffran och pepparkaka kan vara att man är lite less på det i slutet av december efter all advents- och lussefika. Jag säger inte nej till gott bröd och pålägg heller  ;)
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-17 19:58
Jag rösta också på kanelbullar förutom under december, då jag håller på nybakta lussebullar och spröda pepparkakor.
Under rabarbersäsong går också en extraröst till rabarbersmulpaj med kanel och vaniljsås
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-17 19:48
Jag kommer oavsett kanelbullar eller morotskaka! Hur dags? Gott sällskap är det viktigaste!
Skrivet av Sofia
 - 2009-03-17 11:53
Allra roligast är det att baka om man får gäster, tycker jag. Ska själv få fika-gäster om nån helg och sitter och funderar på vad jag ska göra för gott då. Rent instinktivt dyker choklad upp i huvudet, tätt följt av morotskaka med tjockt lager glasyr. Men efter att ha funderat lite till känner jag att nybakta kanelbullar väl ändå måste vara det allra bästa fikat? Det är ju så fantastiskt gott med varma, mjuka bullar, och så luktar det ju så härligt också!

Vad tycker ni?

Annonser

Powered by EzPortal