Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av spenaten
 - 2015-07-01 09:46
Lägger spånet i en ugnsplåt, plåten lägger jag längst ner i röken. se bif bild
Skrivet av agnetasch
 - 2015-07-01 07:01
Vad lägger du spånen i, och var lägger du dom?
Skrivet av spenaten
 - 2015-06-30 19:24
Själv använder jag en brulee brännare för att tända spånet inför kallrökning, då behövs ingen värmekälla utan det sköter sig själv.
Skrivet av agnetasch
 - 2015-05-12 07:07
Var tog dom gamla röklabyrinterna vägen? Det hade väl varit något för dig om du vill kallröka.
Skrivet av Ebhen
 - 2015-05-11 14:54
Det kan nog förhoppningsvis funka efter lite träning. ;) Det knepiga är ju att elda på rätt sätt. Jag har en säck rökspån med som jag tänkte ha och testa kallrökning med.

Jag har ett järnrör med som jag av en slump hittade ute i skogen bakom huset. Ungefär samma längd som stupröret jag använt hittills. Den lär nog kunna hålla värmen bättre, men ska göra lite experiment och se om det är nån skillnad. :)
Skrivet av kurt
 - 2015-05-11 08:10
Det är nog inget problem att kallröka, bara att se till att generera rök utan öppen låga. Röret är exponerat (ofta gräver man i stället ned röret), så vintertid så kan röken kylas endel innan den når boxen
Skrivet av Ebhen
 - 2015-05-10 22:04
När jag proveldade så kom den nätt och jämnt upp i 70 grader med det röret så det är väl helt okej tycker jag för varmrökning. Kallrökning blir det värre med gissar jag.
Skrivet av kurt
 - 2015-05-10 07:51
Har du provat vad du får för temperatur ännu?
Skrivet av Ebhen
 - 2015-05-08 23:04
Det var ett bra tips. :) Den ska jag kolla efter. Har ju ingen erfarenhet alls av sånt här sedan innan så det kommer bli en del trial and error för min del gissar jag. Men jag försöker läsa mig till så mycket jag kan och ta vara på andras erfarenheter. Då blir det nog bra i slutänden. :)
Skrivet av agnetasch
 - 2015-05-08 08:10
Snyggt jobbat, den är jättefin!

Köp en trådlös termometer med två enheter på Clas Olsson, då slipper du springa ut o kolla tempen i ett kör. Den har en räckvidd av 25 meter. Räcker det?
Skrivet av Ebhen
 - 2015-05-07 14:22
Jag har just avslutat bygget av min egen rökugn här hemma.
Här är lite bilder och kommentarer för de som är intresserade. Har ni frågor så är det bara att hojta till. :)

https://picasaweb.google.com/117785698943176210669/Rokugn?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMLm9qLFoM_9Lw&feat=directlink

Skrivet av agnetasch
 - 2015-01-16 16:26
Men sätt då en kortare bit dyrt värmetåligt rör närmast kaminen o en längre billigare bit al.rör efter det. Det är bara fantasin som sätter gränser ;D
Skrivet av Skogis
 - 2015-01-15 22:45
Nja, det är stor skillnad på Bradleys kallröksapparat och en kamin, iallafall vad det gäller värme.
Aluminiumslang är utmärkt till rököverföring, billig och enkel att hantera. Kan knappast bli bättre.
Skrivet av agnetasch
 - 2015-01-15 08:14
Bradleys kallrökningsenhet har en aluminiumslang. Vi har använt den i många år o inte drabbats av något allvarligt (vad vi vet) ;D
Skrivet av Ebhen
 - 2015-01-14 23:14
Låter som en plan. Jag var och kikade på stuprör idag och det borde ju kunna funka tycker man. Tjockare plåt och det går ju att få tag sådana som är omålade. Sen om det är galvat vet jag inte, men jag ska kolla med en plåtfirma här i veckan som bör ha koll. Aluslang måste jag kolla in dock, det borde ju i praktiken spara en del jobb åt mig. Vi får se. :)

Annonser

Powered by EzPortal