Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - CII

1
Google sköter det ganska bra för mig, jag skriver in de ingredienser jag har hemma i Google och så presenteras jag ett otal recept att välja mellan. Så jag behöver ingen app eller särskild sida för det.
2
Det är ju ganska populärt nu att brygga öl med julkryddor, så det skulle väl vara det närmsta vörtbrödsdricka man kan komma.
3
Finns det någonstans på nätet där produkterna har det så kallade fullpriset? Jag har sökt, men inte hittat. Jag tror därför att de inte har kostat det högre priset någon gång och att det är billigt "skit" som man försöker få se finare ut genom att påstå att det har kostat mer än det dubbla.

Och vem skulle egentligen sälja något som kostar nästan 6000 kronor för under 1000? Det vore ju en förlust på 5000 och ingen som ger bort pengar blir långlivad.
4
Övrigt om mat / SV: Mat resa ?
2011-06-05 17:01
Det första jag tänker på är Lyon, Frankrikes mathuvudstad. Jag har aldrig varit där, men det finns definitivt i framtiden att jag åker dit. Och så blir det nog en avstickare med TGV till Marseille för att få äta riktigt god fisk.
5
Hade lite körsbär hemma så det blev en Clafoutis, kul att prova men inte så god att jag kommer att göra den fler gånger.
6
Medieavdelning / SV: Fransk kokbok
2011-05-28 11:19
Den jag har hittat som är bäst enligt mig är French Provincial Cooking av Elizabeth David, den har nu ett par år på nacken, den gavs ut för cirka 40 år sedan och riktade sig till en engelsk läsekrets. Men, det den har är en mycket komplett samling franska recept och hon skriver ofta om historien kring recepten och framförallt hur man ska göra, och varför man ska göra på ett visst sätt för att det ska bli bra.

http://www.bokfynd.nu/0140273263.html

Om man är intresserad av franska kökstekniker så är ju Jacques Pepins Complete Techniques standardverket.

http://www.bokfynd.nu/1579121659.html
7
Jag vet inte var jag ska lägga det här inlägget.

Jag har startat en grupp på nätet som ska ha som funktion att medlemmarna lägger upp länkar på bra recept eller matsidor på nätet.

Det hade varit kul om ni ville bli medlemmar och tipsa om bra matsidor eller recept.
8
För er som gillar country kan jag tipsa om en Spotifylista som jag har där jag uppdaterar den enligt senaste Billboard countrylistan.

http://open.spotify.com/user/ca1234/playlist/6YjeZgNFd9nkssGodPbZbI
9
Jag blir förvånad när jag läser problemen med Hackman Matador, jag börjar misstänka att jag har haft väldig tur med min stekpanna. Jag köpte den för mindre än halva priset ur andrasorteringen och den har funkat mycket bra i över ett år och aldrig bränt fast något.

Men, det ska sägas att jag äter inte kött så det har jag inte testat att steka i den. Det som den har funkat bra för mig att steka är fisk, grönsaker och vegetariska halvfabrikat typ. Quorn.
10
Jag har en sådan stekpanna och har använt den i över ett år nu och den fungerar mycket bra. Den bucklar sig icke när den utsätts för hög värme, den har mycket bra non-stick egenskaper och är allmänt bra att ha att göra med. Det är den bästa non-stickpannan jag ägt.

(Jag älskar min gjutjärnspanna, men använder nästan oftare min Hackaman)
11
Citat från: Kari skrivet 2010-12-09 00:12
Inga bilder? Vi är ju nyfikna :)
Tyvärr, när jag har ett smörgåsbord med god mat framför mig så är det inte att fotografera maten som är min första tanke.
12
Citat från: CII skrivet 2010-11-08 20:12
Jag gillar Grand Hotell i Lund, klassiskt och hög klass!
Idag åt jag julbord på Kalk i Malmö och det var ett bra julbord i ganska överskådlig storlek, med samtliga rätter lagade i restaurangens kök. Köttbullarna var rullade för hand.

Det var bra, men inte lika stort som det på Grand Hotell i Lund så det står fortfarande som mitt bästa tips i Malmö/Lund regionen.

En sak som visar på skillnaden på julborden det är antalet variationer på lax i andra turen. På Kalk fanns det gravad och kallrökt lax vilket inte går att mäta mot laxen på Grand som fanns som gravad, kallrökt, varmrökt och rimmad.

Kalk var bra, men inte i absolut toppklass.
13
Lussekatter blir det idag till första advent (jag är i USA på Lucia, så jag tjuvstartar med lussekatterna idag).
14
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-18 11:40
Ingen av er som använder varmluftsugn?

Kanske är det därför min potatis inte blir så krispig. I och för sig ligger jag på runt 200 grader vilket väl ska motsvara minst 225 i vanlig ugn, men kanske går det inte att tänka så i det här fallet och kanske blir tiden för kort.

Sen kan det ju i och för sig hända att min termostat inte stämmer, borde kolla nån gång.

Jag använder en vanlig ugn och den visar 25 grader fel vid 200 grader. Du bör absolut kolla din ugn med en termometer för att veta vilken temperatur du verkligen har i ugnen.
15
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-17 13:05Jag tycker aldrig min klyftpotatis blir tillräckligt krispig. Du menar att det krävs 230°C under hela tillagningen för att få rätta krispet?


Jag har börjat ha den temperaturen efter ett tips från Mark Bittman och nu får jag den krispighet som jag tidigare saknat då jag kört på 175-200 grader. Det brukar ta mellan 30-50 minuter beroende på hur stor panna och hur mycket potatis, dvs. liten panna med mycket potatis betyder längre tid.
16
Det jag vill uppnå när jag gör klyftpotatis är att ytan på klyftorna ska vara färgade och krispiga och innanmätet ska vara mjukt. Det viktigaste jag har hittat för att uppnå det här ganska hög temperatur i ugnen och att inte ta ut dem för tidigt.

Jag gör ungefär såhär:

1 kg fast potatis som jag klyftar och lägger i en panna. Jag ringlar lite olja över potatisen och pepprar, men saltar inte, om jag vill krydda med rosmarin, timjan eller till exempel vitlöksklyftor gör jag i det nu.

Jag börjar med att rosta potatisen i ungen i 230 grader i 20 minuter, sedan tar jag ut dem och rör om. Potatisen får sedan gå klart i ungen i tills de ser ut som jag vill ha dem, men jag tar ut dem var tionde minut och rör runt. Om jag vill ha fetaost över dem så lägger jag i det när potatisen är så gott som klar och kör färdigt under grillen, så att fetan får en fin färg.

När potatisen är färdig så saltar jag efter att ha smakat av tillbehören och kan då bestämma hur mycket salt jag vill att potatisen ska smaka.

Om jag hade gjort klyftpotatis till dina dillfiskbiffar så hade jag inte kryddat potatisen med annat än salt och peppar och istället satsat på smakrika biffar, sallad och sås. Potatisen hade bidragit med lite krunch och särkelse.


17
Citat från: CII skrivet 2008-12-24 12:26
Varför måste någon ha rätt och någon fel? Kan inte smaken få vara som baken?
Det här skrev jag för två år sedan och anser fortfarande vara relevant, men om man vill ha lite guidning i julölsdjungeln så har jag gjort ett inlägg på bloggen där jag rankar ölen efter betyg på Rate Beer.

http://matistan.wordpress.com/2010/11/11/julol-2010/
18
Jag drack en egen blandning av 50% Nanny State och 50% Störtenbecker alkoholfrei, en god blandning om man vill ha en lättöl med bra smak.

Kan också tipsa om att jag har lagt upp de julöl som släpps nu den 15/11 och rankat dem efter poängen från Rate Beer.

http://matistan.wordpress.com/2010/11/11/julol-2010/
19
Jag gillar Grand Hotell i Lund, klassiskt och hög klass!
20
Den här helgen blir det mitt sexpack deluxe. Jag har satt ihop sex öl i olika stil som jag tycker utgör det bästa sexpacket man kan få tag på på bolaget och som jag köper när jag vill njuta lite extra, innehållet har varierat över åren beroende på bolagets utbud.

Sierra Nevada Pale Ale
Fullers ESB
Mikkeller Jackie Brown

Chimay Bleue
Fullers London Porter
Schneider Aventinus

Idag ska jag dricka ölen från Fullers till engelska fotbollen och jag sparar Schneidern tills i morgon då jag förväntar mig att fira Malmö FFs SM guld!

Högt skum!

Annonser

Powered by EzPortal