Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - henrikskoglund

1
Citat från: kayaker skrivet 2019-04-04 11:24
Det beror, som sagt, en hel del på tillagning och tillbehör, även om t.ex. Riesling är en druva som går att dricka till det mesta utan att det blir fel.


Riesling låter som en bra kombination. Har druckit den ett par gånger, men aldrig tillsammans med torsk. Själv provade jag Pinot Noir tillsammans med ungsbakad torsk. Tog inspirationen härifrån: https://www.taysta.se/rott-vin-till-fisk/
2
Idag blir det calamari med ris. Mumsigt och gott!
3
Citat från: kayaker skrivet 2019-03-18 09:46
Det blir lätt fel om man generaliserar. Tillagningen och tillbehören påverkar väldigt mycket. Det är stor skillnad på t.ex. inkokt lax och halstrad tonfisk och jag skulle definitivt inte välja samma vin till de rätterna. Jag skulle aldrig välja ett rött vin till inkokt lax om den inte serverades väldigt oortodoxt med t.ex. knaperstekt bacon, men till halstrad tonfisk kan jag mycket väl tänka mig t.ex. en Pinot noir.


Låter intressant. Vilket vin rekommenderar du till torsk?
4
Det är en evig debatt hurvidare man ska ha vitt eller rött vin till fisk. Den gamla skolan säger att vitt vin ska drickas till fisk och rött vin ska drickas till kött. Håller ni med om detta? Personligen äskar jag rött vin och dricker det till allt - fisk, kött, ost och grönsaker.  :)

Annonser

Powered by EzPortal