Varför använda osaltat smör i receptet när det ändå ska i salt?

Startat av Andreas, 2007-09-30 19:16

Föregående ämne - Nästa ämne

vilsjin


kayaker

Citat från: Krista skrivet 2011-12-01 12:27
Haha vilken härligt provokativ sak att säga på ett forum ;)

Men apropå osaltat smör och recept där man ska använda det, men där salt inte finns med i receptet; blir det inte alltid godare med lite salt? Vore intressant att testa ett sånt recept med saltat smör respektive osaltat smör och provsmaka om det är skillnad.

Huruvidare det blir godare är nog upp till var och en att avgöra. Däremot så kommer du att förändra balansen mellan syra och sötma på ungefär samma sätt som om du sötat lite extra.
/F

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal