Vad drack du för vin senast? Var det gott och passande?

Startat av Andreas, 2009-01-23 10:14

Föregående ämne - Nästa ämne

Pokol

Torricella, det serverades till Pilgrimsmussla och pumpapuré med knaperstekt chorizo och vinet passade riktigt bra till. Torricella  (nr 7179) från Barone Ricasoli är ett vitt vin gjort på chardonnay, en gulaktig färg i glaset och dofter från ek, vanilj och frukt. Det kanske inte är fullt så balanserat som man kunde önska men det är inget jag bryr mig om, smaken har lite rostad karaktär, vanilj och lite smörighet.(65)


Recept på puré nedan.
http://sybariterna.blogspot.com/2009/11/pilgrimsmussla-och-pumpapure.html

Pokol

På en brunch i söndags serverades det ostron och Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut (nr 7685). Detta vin påminner lite om de andra som kommer från samma distrikt, det är ljust i färgen och har en ordentligt fruktig doft, nästan så det blir syrligt. Den fruktiga doften går över i smaken till lite mer kvalmig frukt, som mogna äpplen, inte mogna på något bra sätt utan det kändes tamt. ingen köp rekommendation.

Pokol

I helgen blev jag bjuden på Barbera d'Alba 2007 från Luigi Voghera. Detta vin var inte någon höjdare, ordentligt ungt i doften med svaga körsbärstoner. Det sa inte speciellt mycket ungefär som smaken, den var som om man smakar någon mormors körsbärssaft som har sparat in på socker när den gjordes, sur, fruktig och inte alls angenäm. Ingen köprekommendation här inte. (56)

Mickan

Rabl har nu två fantastiska Riesling på systemet. Bra pris, någon tia under 100-lappen. Återigen är det tydligt att Österrike tar topposition när det gäller vita viner.  Jag drack dem till lax med parma och till en musselrisotto. Körde samma vin i risotton och det är alltid ett riktig satsning enligt mig. Perfekt!

Nu ska ni få en utmaning! I Allt om Mat Julspecial finns ett recept på en italieninspirerad ris à la Malta med citron, basilika och pinjenötter och jag tänker göra den på lördag. Rekommendera ett vin!
Video meliora proboque deteriora sequor

CII

Citat från: Mickan skrivet 2009-12-06 11:52Nu ska ni få en utmaning! I Allt om Mat Julspecial finns ett recept på en italieninspirerad ris à la Malta med citron, basilika och pinjenötter och jag tänker göra den på lördag. Rekommendera ett vin!

Jadu, det var en svår nöt att knäcka, men det är väl tänkt som en dessert så kanske ett sött vin? Men, ärligt talat så vet jag inte om jag vill dricka vin till ris á la Malta.

Mickan

Citat från: Mickan skrivet 2009-12-06 11:52
Nu ska ni få en utmaning! I Allt om Mat Julspecial finns ett recept på en italieninspirerad ris à la Malta med citron, basilika och pinjenötter och jag tänker göra den på lördag. Rekommendera ett vin!


Provade detta med ett glas Asti Cinzano som i övrigt inte är en favorit men här passade det toppenbra!
Video meliora proboque deteriora sequor

Pokol

Öppnade en flaska  André Clouet Millesime 1995, helt fantastisk doft av tryffel, lite krämig i smaken och helt klar för att drickas nu. betyg 88
Passade kanon till rostad palsternacka med löjrom

Kari


MiGa

Till helgen hade vi en liten provning av fyra viner Cuvée Margot 2007 nr 5447, Ch Moulin de Cassy 2006 nr 3060, Saint Joseph 2007 nr 2208, Xavier 2007 nr 6267.
Fyra goda viner där Joseph och Xavier blev mina favoriter (köp mer) som också passade bra till Julia Childs Boeuf Bourguignon som vi åt till sen.

danielmalm

Jag älskar Shiraz, och avgudar därför den flaska Allesverloren som jag korkade upp i helgen. Enligt systembolagets matnyckel skulle den passa bra ihop med marinerad fläskkarré. Grillade denna och serverade med potatisgratäng, rökig aioloi och kanderad rödlök. Har dock druckit Allesverloren förr och den verkar gifta sig med allt möjligt och går också bra som pratvin, även om detta epitet får den att låta tillintetsägane.

CII

Citat från: danielmalm skrivet 2010-02-11 16:07
Jag älskar Shiraz, och avgudar därför den flaska Allesverloren som jag korkade upp i helgen...den verkar gifta sig med allt möjligt och går också bra som pratvin, även...
Jag kan inte annat än att hålla med när det gäller det vinet, ett mycket gott vin som funkar till mycket. Vi köper det ofta.

Adam

Hej,

Ja är ny här på forumet, men ha en syster som varit sommelière en tid och hon gav mig några bra och prisvärda tips på vin och bubbel för sommaren.

CiteraCuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut, Charles de Fère,  Frankrike, 59 kr, Sn: 7425


och

CiteraPuychéric Syrah 2009, Foncalieu, Vin de Pays d'Oc, Frankrike, 59:-, SN: 2209


Ni hittar förövrigt hennes fulla bedömningar på http://winendine.se/?p=538 och http://winendine.se/?p=122

Mickan

Tog fram en flaska ekad Saumur från 2006 i lördags. Kan inte med ord beskriva nog hur god den gyllene drycken var... Sträv men ändå mjuk! Fick göra torskrygg med bondbönor, små rödbetor och sardellsmör sällskap. Ja, lite trevligt mänskligt sällskap därtill gjorde inte saken sämre.
Video meliora proboque deteriora sequor

webguide

Vi var ute och campade på Gällnö (i Stockholm skärgård) i lördags och till pytten på stekt färskpotatis, lök, rotselleri, vitlök och hängmörad entrecote blev det en flaska Domaine du Pesquier Mums...

http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=domaine+du+pesquier&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&filters=searchquery%2c&artikelId=507852&varuNr=2836&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3ddomaine%2bdu%2bpesquier%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c

Maricita

Fick smaka ett fruktansvärt gott dessertvin av en kompis. Det hette Lacrima lui Ovidiu. Hittade det på nätet när jag letade här : http://leviimport.se/Sortiment/produkt.php?artikel=76194

k@ty

Ett portugisiskt vin "Monte Velho", det var att dricka nåt från hemlandet som saknade redan!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal