Vad drack ni för öl senast

Startat av Afram Haffo, 2009-02-08 19:39

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Öl och tv-spel hör ihop. Öl förbättrar koncentrationen, skärper sinnena och är en bra törstsläckare mellan blodiga uppgörelser.

Som jag har nämt är IPA en av mina favoriter och just nu provar jag Brew Dogs Punk IPA - post modern classic pale ale.
Den har en mycket markerad bitterhet och smakar gott av grapefrukt. Betydligt kraftigare än vad jag har smakat tidigare. Jag skulle nog föredra den något mer humlad. Men det gör den inte mindre rolig att dricka!

Pris: 18.90
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

crlhrv

2009-08-05 20:31 #81 Last Edit: 2009-08-09 21:30 by Hasse
Med sjöutsikt och solnedgång dricker jag idag en Jämtlands Postiljon - pale ale. Mystiskt mörk bärnstensfärgad och ljust fylligt skum. Doftar av rostad malt och knäck. Beskan kommer efterhand när man nästan tror att den aldrig ska dyka upp - fint! Beskan väzxer och växer. Smaken påminner lite om den hos Oceans många sorter. Är det malten? Jag gillar det hur som helst. Jag har inte druckit speciellt många av Jämtlands sorter, men det är inte svårt att förstå att just den här är en prisvinnare både nationellt och internationellt.  ;D

Pris: 23

(Edit: Hasse tog bort länk till bild, efter önskemål från crlhrv.)

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Pokol

Brakspear Oxford Gold  (nr 1533) är ordentligt bärnstensfärgad och doftar ordentligt med malt och humle. Smaken är lite knäckig med perfekt ton av malt och humle. En öl man vill dricka igen och igen och igen. Betyg 85

http://sybariterna.blogspot.com/2009/08/brakspear-oxford-gold.html

CII

Den senaste öl jag drack var en säsongsöl från Krönleins som heter "Augusti månens", jo så heter den och smakar ingenting.

Smaklös och intetsägande, funkar kanske för de som tycker att KUNG är ett höjdaröl.

http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=1427&Butik=0&SokStrangar=%u00d6L%3aAlla+l%u00e4nder%3aAlla+storlekar%3a%3a%3aBeska%3aFyllighet%3aS%u00f6tma%3a

Pokol

En ganska konstig doft, den påminner om citrus och fläder, verkligen inget som jag finner supermysigt i en öl men ändå.
Det är inte utan att jag gillar designen på etiketten, smaken däremot är precis som doften men med lite humletoner.
Jag ger Bredog Punked IPA (nr 1515) betyget 60.

http://sybariterna.blogspot.com/2009/08/brewdog-punked-ipa.html

Pokol


Ett öl från Belgien med en lite grumlig gul färg, med sina 9 % är det inget öl man dricker många av. Jag tycker att doften hade lite väl mycket apelsintoner och sötma för att jag skulle falla pladask. Det är ungefär samma med smaken, lite citrus, bröd och lite jäst gör att den får 68 i betyg

http://sybariterna.blogspot.com/2009/08/houblon-chouffe-dobbelen-ipa-triple.html

milaja

Igår var jag ute och drack en London Pride och en Zywiecz (tror jag de stavas)

CII

Jag var nere en runda på Malmö Festivalen idag mitt på dagen och satte mig i solen och drack en Paulaner Hell från fat. Smakade gott i värmen.

CII

Igår var det min födelsedag och det firade jag bland annat med att dricka mina två favoritöl för tillfället, Fuller's ESB och Sierra Nevadas Pale Ale. Det tycker jag var ett bra sätt att fira på!

Kari


CII

Jag var idag på Malmös nya Gastropub, de har över 200 olika öl. Var börjar man?

Jag började med en Barn Owl från Cotleigh, vilket är en opastöriserad cask ale. Sedan drack jag en Old Hooky till Fish'n chips. Jag avslitade med en Meantime Chocolate.

Barn Owl:
http://www.ratebeer.com/beer/cotleigh-barn-owl/17966/
http://beeradvocate.com/beer/profile/6872/18652

Old Hooky:
http://www.ratebeer.com/beer/hook-norton-old-hooky-cask/44768/
http://beeradvocate.com/beer/profile/3052/7269

Meantime Chocolate:
http://www.ratebeer.com/beer/meantime-chocolate/23451/
http://beeradvocate.com/beer/profile/5062/10711

I morgon ska jag dit igen och dricka mina favoriter Anchor Steam beer, Sierra Nevada Pale Ale och Fuller's ESB. Alla från fat.

CII

Jag avnjöt precis en Hofbräu oktoberfestbier, ett nöje varje höst.

Kari

2009-09-20 23:25 #92 Last Edit: 2009-09-20 23:30 by Kari
Tre olika Budweiser varav två som inte kommit till Sverige ännu. Hade turen att få gå på en ölprovning hos bryggmästaren själv, George Reisch ;D

CII


Pokol

Jag vet inte om Systembolaget har ett gediget utbud av öl eller inte, Wisby Klosteröl (nr 11245) är i alla fall ett av dem. Det är inte det godaste jag smakat men det är ganska okej, doftar lite kola med rostade toner. Smaken är balanserad och har lite syrliga toner. Inget favorit öl direkt, ger det betyget 65.

crlhrv

ikväll var jag på 3 Små Rum i Göteborg och drack bl.a. en Stone IPA (från San Fransisco, http://www.stonebrew.com/) och maken till kraftig humle har jag nog aldrig varit med om. Humlen är helt enkelt överväldigande och den kraftigaste jag någonsin smakat i en IPA. Munnen torkar upp efter första klunken och det är bokstavligen som att smaka en citron eller riktigt besk grapefruit. Jag trodde aldrig att min IPA kunde bli överhumlad, men ikväll har jag mött min överdricka och känner mig mycket kluven.

Som IPA är den självklart ett smakmåste men man bör inse vad man ger sig in på.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Pokol

77 Lager från BrewDog. En öl som är bryggd på ekologiskt odlade jordbruksråvaror enligt Systembolaget, det är hur som helst en ganska god lager. Den har en ganska så fruktig doft med lite brödtoner. Smaken är lite det samma men med en trevlig beska och lite kryddor i eftersmaken. En bra öl, betyget blir 74.

Pokol

I glaset får Maredsous 8 (nr 1496) en brunaktig färg med en ganska rejäl skumkrona. Jag tycker mig känna lite jäst och en sötfruktig doft men samtidigt lite knäck? Smaken är knivskarp med frukt och jäst, beskan finns där och även det jag kallar för knäck. Det var en trevlig bekantskap som kommer att inhandlas igen. (74)

Pokol

Detta öl från Duvel Moortgat är lite ljusare i färgen är den som jag provade tidigare, Maredsous 6 Blonde (nr 1511) är dessutom lite alkoholsvagare med sina 6%. Doften har mera toner av tropiskfrukt än den tidigare och en hel del humle. Den tropiska frukten återkommer i smaken tillsammans med toner av citrus. En annorlunda öl jämförd med Maredsous 8 men inte på ett dåligt sätt utan det blir 75 enligt mig.

Pokol

Det var ett bra tag sedan jag drack en australiensisk öl, kan faktiskt inte minnas när det var? Denna var i alla fall väldigt mörk nästan svart i färgen, doften är lite lätt rökig med toner av kaffe och sirap. Smaken är vid första sippen julmust med kaffe, jag tror det var den ganska aggressiva kolsyran som fick mig att känna just julmust. Det är annars fullt med kött, kaffe och choklad. jag kommer nog inte att köpa det igen, men det kan nog passa till olika kötträtter.(69) Namnet? Coopers Best Extra Stout (nr 11271).

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal