Egen lufttorkad skinka?

Startat av Andreas_L, 2009-08-30 20:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas_L

Hej!

Då intresset för det egentillagade är stort funderar jag nu på det här med hemmagjord, lufttorkad skinka. Finns det någon här som provat det och i så fall kan komma med lite konkreta tips?

Mvh Andreas

helfgren

Finns en egen avdelning för detta som rör torkning och rökning .
Se om du finner något svar där .

http://matforum.nu/index.php?board=51.0

MVH// Henrik
Carpe diem

Per-Erik

Har inte provat men jag provade att salta och torka ankbröst ( http://matforum.nu/index.php?topic=3006.0 ) , och då ledde vägarna mot en bok:
  "Charcuterie, The Craft of Salting, Smoking, and Curing." av Michael Ruhlman



danielstahl

Jag har lufttorkat en hel del. Jag bloggar om det på http://copparules.wordpress.com/. Började med ankbröst men har provat bland annat salami, bresaola och Coppa.

spenaten

Mycket intressant sida daniel, ligger själv på en lite lägre kunskapsnivå så det var kul att hitta din sida.
Själv har jag rimmat samt lättrökt (6 tim) två st hjortbogar, som sedan fick hänga i mitt skafferi i två månader.
Även stoppat samt rökt ungersk korv som fick hänga med bogen, dock tyckte jag inte att resultatet vart lika lyckat som bogarna.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal