Jag fick mig ett gott skratt i alla fall :-D
This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
Citat från: Mat-Janne skrivet 2018-12-09 18:57
Det har jag förstått att jag har sedan länge. En skinka från Lidl duger bra ... . Billigt blir det också. Inga pärlor för svin på min tallrik ...
Citat från: Skogis skrivet 2018-12-02 10:19
Nästa helg är det hög tid att röka på årets jullax, har en sida i frysen men behöver två så det blir till att köpa en färsk också. Det blir alltså en fullskaletest.
Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse med oljig lax och gissningsvis var det själva laxen som var problemet. Har ju inte förändrat något vad det gäller hantering.
Citat från: JohnL skrivet 2017-05-10 20:28
Det blev ett inköp av
http://www.prokok.se/gastrosus-stekpanna-40cm-chef.html
Den känns som den är av god kvalitet. Möjligtvis att botten är något konvex sett uppifrån. Men vi pratar om delar av mm.
Snygg ytfinisch och lätt att göra ren.
Pannan ger en jämn värme och har en hyfsat tjock botten.
Har givetvis samma egenheter som andra rostfria obelagda pannor har med att köttet gärna sitter fast en stund. Men det är mest en vana att hantera.
Rekommenderar köp om man vill ha en riktigt stor panna.
//J
Citat från: webguide skrivet 2018-11-22 12:26
Ja.
Vi kan kalla dem för värmemixers. En värmemixer är i grunden en mixer som kan värma upp innehållet samtidigt som den mixar/rör.
Det är grundfunktionen, sen har olika värmemixrar lite olika funktioner och kapaicetet. Man kan använda dem till väldigt många olika saker. De har ofta stark motor, starka blad, klarar höfga temperaturer. Hotmix är bäst i klassen och hemmaversionen klarar av att värma innehållet till 140-150 grader så man kan t.ex. göra:
soppor, enkelt man lägger ner ingredienserna i omgångar, beroende på vad för soppa det gäller. T.ex. först lök som man fräser mjuk, sedan övriga ingredienser och låter mixern röra sakta tills det är klart. Då kan man om man vill mixa soppan slät. Allt görs i samma bägare i hotmixen. Väldigt smidigt.
Man kan göra glassmet. Den skall ju värmas till ca 82 grader (om man har äggbaserad smet) + att jag vill att vaniljstången (vid vaniljglass) skal ligga och dra vid relativt hög temperatur för att så mycket smak som möjligt skall dras ur. I det fallet lägger man i alla ingredeienser och ställer in mixern på rätt temperatur och tid och låter den gå.
Brynt smör, man lägger i så mycket man vill, jag kör ofta ett helt paket (0,5 kg) och gjuter det i silikonformar. Man ställe rin den på 150 grader och kör tills det är klart.
Olika sorters mjöler, floorsocker etc. Hotmixen är robust och hållbar, man kan t.ex. göra kikärtsmjöl i den
Sen kan man göra olika sorters mousser, krämer och en massa andra saker. Det handlar ltie om att förstå vad man skall ha den till. Men ovanstående ger en ganska bra indikation på vad man kan hitta på med den. Om man skall göra enb större middag så kan den avlasta dig i köket genom att t.ex. göra en blokålspuré. Den kör av sig själv och du kan göra andra saker medan den jobbar....
Hmmm, det var väl en liten förklaring hoppas jag!
Citat från: webguide skrivet 2018-11-18 07:56
Det stämmer, samma sak gäller t.ex. görna blad (spenat, olika sallader etc). Förklaringen är att de är växter och gillar att stå i vatten, precis som snittblommor.
Citat från: kayaker skrivet 2018-11-17 23:47
Det finns några stycken. Robin Dalman är väl den mest kände.
Citat från: Gastrofysik skrivet 2018-01-26 17:27
Proffsen förhindrar ev ytterligare korskontaminering genom att ha alla dessa färgkodade skärbrädor (och även knivar, annars är det ingen vits).