Gravad makrill

Startat av agnetasch, 2007-04-26 12:08

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

Halstrad gravad makrillfilé är en riktig höjdare. Snabbgravas max 2 tim. Socker,salt 50/50 grovskuren dill,generöst med grovkrossad vitpeppar lägges i lätt press tex en skärbräda.Grillas i torr panna helt kort tid potatis ,gravlaxsås och marinerad färsk dill.och liten snaps till.
Matforum är bäst

agnetasch


roffekock

Rätt. Kanske inte så vanligt utanför krogdörren men väl så gott till nästan all sorts fisk.
Du skär ung 2 cm långa bitar du kan även ta med dom små kvistarna lågger dom i en skål och gör en marinad på olja,citronolja,råsocker,vitvinsvinäger. Mänderna får du laborera med själv. Vänd ner dillen i marinaden låt marinera 1 min lägges på fisken.
Matforum är bäst

Urban

Går makrill att använda istället för sill vid inläggningar?.

roffekock

Kan användas på samma sätt som sillinläggningar.
Matforum är bäst

agnetasch

Fast sill o sill...När jag pratar om inlagd sill i makrillsammanhang menar jag inlagd strömming. Vid inlagd sill utgår man väl från salt sill, men strömmingen är rå (som makrillen) o får behandlas därefter. Man kanske skulle prova att göra till jul. Har inte sett om det finns någon makrill i fiskbutikerna nu, är den ätbar så här års?

roffekock

Matforum är bäst

Urban

Man skulle väl kunna salta in några makrillar och testa lägga in i en traditionell löksillinläggning. Fast det får kanske bli till sommarn då om den inte går att få tag på i vinter.
Tror att det kan bli ganska så bra eftersom makrillen är så fast i köttet. Vad tror ni?. Nu var det väääldigt länge sedan jag åt makrill så jag kommer inte ihåg hur mycket ben det är i den, eller hur dom ligger.
Är den lätt att bena Agnetash?.

roffekock

Makrill färsk svensk finns att köpa nu i alla fall i södra sverige.Även om den nu inte är som fet som på hösten så är den OK. Makrillen behöver inte saltas utan läggs in som vanlig inlaggd sill. Samma sak kan man göra med tex. lax. Jag pratar om vanlig löksill med 1,2,3 Lag. Ni som inte testat gör det, utmärkt på julbordet. :D
Matforum är bäst

agnetasch

Urban: Jag köper makrillfileér, inga ben där.

Kari

Enligt folket på västkusten ska man äta makrillen färsk.. Inom en timme efter fisket. Såg det på KBV på femman igår.

Är detta sant?  ??? Har vi någon västkustare som kan..?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal