Lax mozzarella - Weight watchers (3/5)

Startat av Andreas, 2009-11-23 13:40

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Lax och broccoli i en krämig mozzarellasås och klyftpotatis

Gillar ostsmulorna på potatisen, det får upplägget att se lite roligare ut än annars, men under potatisen är det för jämntjockt med sås, det hade gärna fått skymta fram mer broccoli och lax.

Potatisen är välsaltad och smakar bra. Broccolin är för ovanlighetens skull inte helt sönderkokt utan har lite stuns kvar. Såsen är inte jätteskojig men fullt godkänd. Men det viktigaste är totalt misslyckat, laxen är alldeles för hårdstekt, tror faktiskt aldrig att jag någonsin ätit så torr lax förut. Synd på en annars bra rätt.

¤ Utseende: 3/5
¤ Konsistens: 1/5
¤ Smak: 4/5
¤ Helhetsbetyg: 3/5
Den som inte frågar får inga svar.

Sara W

Jag har testat den rätten en gång och den var en besvikelse, även om jag generellt lägger ribban lågt när det gäller färdigrätter. Potatisen var blek, smaklös och var genomstekt i vissa bitar, men hade rå kärna i andra. Laxen var, liksom du beskriver Andreas, riktigt torr. Såsen var krämig, men även den rätt tillintetsägande. Det enda som fick godkänt var broccolin som var spänstig och välsmakande. På det stora hela kändes rätten tråkig och onyttig, Weight Watchers till trots. Men det kanske bara var en känsla... Ska medge att jag ej kommer ihåg antalet kcal som rätten innehåller och ej heller deras fördelning.

Lucy

Nej, jag håller med föregående talare att denna rätt inte alls är bra. Däremot kan man knappast säga att den är onyttig om man tittar på kalorier och fett. 310 kcal och ca 8 gram fett är faktiskt alldeles för lite för vad en normalstor kvinna bör äta till lunch men det är klart att den kan upplevas onyttig i smaken. En parentes är att det är rätt intressant att veta att många av viktväktarnas färdigrätter faktiskt inte skulle kvala in på senaste nyckelhålsmärkningen eftersom det krävs att rätten ska innehålla minst 400 kcal.

Andreas

Sara W: Kul att höra att nån fler provat den och att vi är ganska överens, dock var min potatis riktigt bra (mätt med färdigmatsmått då förstås).

Lucy: Men utöver kalorier och fett då, är detta fullvärdig kost som man kan leva på, skulle man rent hypotetiskt kunna äta bara Weight watchers Lax mozzarella frukost lunch och middag och få i sig allt man behöver?
Den som inte frågar får inga svar.

Lucy

Andreas:  jag är ingen dietist, så näringsmässigt utifrån  mineraler och vitaminer vill jag inte uttala mig. Men hypotetiskt 3 st sådana rätter/dag täcker inte ens halva energibehovet för en vuxen normalstor kvinna.
Enligt livsmedelsverket bör fett bör ge 25-35 E% (energiprocent). Populationsmålet är 30 E%.
Kolhydrater bör bidra med 50-60 % av det total energiintaget (E%). Populationsmålet är 55 E%. Protein bör bidra med 10-20 % av det totala energiintaget (E%). Populationsmålet är 15 E%. Den här rätten innehåller. 23 E% fett, 62E% kolhydrater och 15 E% protein så enligt just livsmedelsverket rekommendationer ligger de värdena ok. Men som sagt man kan inte leva på mindre än hälften av sitt enerigbehov.

Andreas

Jag förstår. Fast nu är det väl som tur är knappast nån som inte vill gå ner i vikt som äter Weight watchers mat speciellt ofta, och för den som behöver gå ner i vikt är det väl just mindre energi som behövs och då måste väl denna mat vara bra? (Förutsatt förstås att man får i sig alla viktiga näringsämnen.)
Den som inte frågar får inga svar.

Ulf Stjernberg

Åt denna till lunch idag, värmde den i ugnen på 200grader i 40 min som det stog på förpackningen.

Blev faktiskt riktigt bra gillade potatisen som fick fin yta och bet i ugnen och broccolin hade tuggmotstånd, såsen kunde ha smakat lite mer.

Laxen var bra höll ihop fint, bra utseende så den får en klar 4:a.

Tror dom ändrat på formen sen du testade den Andreas för potatisen låg i ett eget fack på den som jag provade.

¤ Utseende: 4/5
¤ Konsistens: 3/5
¤ Smak: 4/5
¤ Helhetsbetyg: 4/5

Andreas

Hoppsan Ulf, att laga sån här mat i ugnen är ju nästan fusk, jag tror att ganska många färdigrätter vinner på det, men hur många har normalt tid/möjlighet med ugn till lunch?

Jag är förvånad över att du tycker att laxen var bra, om den var torr i mikron tycker jag den borde blivit ännu torrare i ugnen. Antingen att din lax var mycket bättre från början eller så gillar du, till skillnad från mig, riktigt riktigt vällagad lax?
Den som inte frågar får inga svar.

Lucy

Citat från: Andreas skrivet 2009-11-25 13:22
Jag förstår. Fast nu är det väl som tur är knappast nån som inte vill gå ner i vikt som äter Weight watchers mat speciellt ofta, och för den som behöver gå ner i vikt är det väl just mindre energi som behövs och då måste väl denna mat vara bra? (Förutsatt förstås att man får i sig alla viktiga näringsämnen.)

Jodå, jag förstår att du resonerar som du gör. Jag kanske kan verka lite överdriven i  mitt resonemang men jag vet tyvärr väldigt många (både kvinnor och män) som äter viktväktarnas lunchlåder titt som tätt och som definitivt INTE behöver gå ner i vikt men tror att de mår bättre/ser bättre ut om de äter detta. Smalhetsen och tyvärr till viss del hälsohysterin, är stor i vårt samhälle, har tyvärr sett den på alltför nära håll. Men jag lovar att inte tjata mer om detta nu :) Tror säkert också som du att det är många som äter av den och behöver just ett mindre mål mat.

Andreas

Jag tycker det är bra att du tar upp det här. Håller helt med, den som inte har några viktproblem ska givetvis inte äta näringsfattig mat regelbundet, det enda det leder till är att man orkar sämre och kanske också måste småäta för att klara dagen. Dessutom, Weight watchers må ha vissa rätter som är fullt acceptabla att äta nån enstaka gång, men att äta dem ofta, hugaligen säger jag bara!
Den som inte frågar får inga svar.

Ulf Stjernberg

Laxen var väldigt bra den hade nästan en liten rå kärna precis som jag vill ha den, tror det beror på att när man värmer den i ugnen så tar det längre tid för "klumpen" att tina och bli genomvarm.
Men har en till hemma som jag köpte sammtidigt och tänkte prova i micron.

Andreas

Förstår hur du tänker med laxen, men den ligger ju i sås vilket ändå borde ge ganska försiktig tillagning i mikron, och 40 min i ugn är ändå bra länge, så jag skulle tippa att min lax var ovanligt dålig eller din ovanligt bra. Blir spännande att höra vad du säger om det andra exemplaret.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal