South west cajun - Findus köktets utvalda (2/5)

Startat av Andreas, 2009-11-25 13:26

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Mustig kycklinggryta med het korv, långkornigt ris, broccoli och sweet corn salsa

Det är roligt att Findus tagit fram ett antal helt nya rätter i serien "Kökets utvalda", omväxling förnöjer heter det och det är alltid spännande att prova något nytt. Men jag kan inte begripa hur de tänker när de lanserar ny mat som ser så här rörig ut, glömde de kanske helt bort utseendet i sin iver att få fram mat utan "onödiga tillsatser"? Förutom det röriga har jag även väldigt svårt för de helt fyrkantigt skurna kycklingbitarna i denna rätt, det ger ett maskinellt intryck som verkligen gör att det känns som fabriksmat.

Riset är osalt. Broccolin är överkokt men är i alla fall inte helt smaklös. Sweet corn salsa är på ren svenska majssalsa dvs. en salsa på majs, den smakar följdaktligen en hel del majs och därutöver koriander och lite hetta, tycker den är tunn i smaken och den smak som finns är inget jag direkt jublar över. Cajungrytbasen är desto fylligare, smakar tomat, rökigt och svarta bönor, dessutom hittar man där några enstaka korvbitar. Kycklingen är bitvis hård och rejält torr, vissa bitar är riktigt illa, vissa lite bättre, men ingen riktigt bra. Tillsammans smakar det fullt acceptabelt, men osalt ris och mer eller mindre helusel kyckling förtar helhetsintrycket.

Innehåller karmin, men beteckningen E120 är av någon anledning utelämnad i innehållsförteckningen. Under rubriken "ISKALLA FAKTA" under innehållsförteckningen står "Vårt mål är att endast använda tillsatser som har ett mervärde eller är nödvändiga ur säkerhetssynpunkt - varken mer eller mindre. Vi vill laga Sveries bästa djupfrysta mat med så lite tillsatser som bara är möjligt" och under det "Karmin ger korven dess karaktäristiska färg". Vad sägs om den prioriteringen? Och vad har rismjölet i kycklingfilén att göra?

¤ Utseende: 2/5
¤ Konsistens: 2/5
¤ Smak: 3/5
¤ Helhetsbetyg: 2/5
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal