Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Johan_

42
Det finns i alla fall olika hybrider av jalapeno, fråga mig inte vad det innebär. Jag har i år testat en sort som heter jalastar men alla mina chilisorter utvecklas dåligt i år så får se om det blir ngt. Hittade denna länk vid snabbgoogling http://chilepeppar.com/chilepepparsorter/308-jalapeno
43
Jag har kollat efter en bra jalapenoplanta, vet du vad din sort heter? Drog du upp den från frö eller köpte du en färdig planta?
44
Fish and Chips funkar med en bra sås
45
Citat från: webguide skrivet 2012-01-12 15:25
I vardagsrummet! :)
Har ett lagerträd (elelr lagerbuske kanske man ska kalla den), finns att köpa i de flesta växtaffärer.


Hur klarar sig din i vardagsrummet? Min var inte så fin efter att jag haft den inne förra vintern. I år testar jag att ha den i garaget
46
Står inte på hemsidan var de skalas men har för mig att jag hört att de skalas utom utomlands typ Thailand och så. Här är en länk till en av Feldts räkor
http://www.fisk.se/sortiment-produkter?hkat=45_Lake-produkter&ukat=&prod_id=6365
47
Handskalade räkor säljs av bla ABBA och Feldts fisk, Har inte sett detta i konsumentförpackning men de finns iaf i storpack avsedda för restauranger cafeér och så. Säljs i hink med räkor och lag.
48
Vissa köper färdigt
49
Håller med Mickan. När jag tänker på varmkorv så tänker jag på smala korvar med skinn. Dessa går inte att steka då de spricker
50
Det står att det är viktigt att inte krydda råvarorna innan fritering då det påverkar oljans kvalitet
51
Jag inhandlade nyligen en fritös, och i brukshandvisningen till den stod det tydligt att man inte skulle salta innan man friterade. Detta kan vara en förklaring. Alltså att man ska ha valmöjligheter angående tillagningssättet.
52
Jag har exakt samma problem med min panna, en grillpanna i mitt fall (Le Creuset). I mitt fall så märks det inte så mycket på maten då jag mest grillar kött i den men jag ser det tydligt när jag torkar ur den med papper eller bara tittar nära på den. Det lossnar svarta flagor trots att jag har testat alla möjliga sätt att rengöra den och sen steka in den igen. När jag har skrubbat den med diskborste och varmt vatten kan jag ofta pilla bort flagor med naglarna. Jag har oxå funderat på vad det kan vara och skulle uppskatta om någon har nåt mer förslag.

/Johan
53
Jag är också lite skeptisk till hur väl värmeöverföringen kommer funka med räfflorna neråt. men jag gillar gjutjärn bättre än aluminium
54
Den där såg riktigt intressant ut. Men jag gillade att skeppshulten hade en grillsida. Tror att det skulle vara den sidan jag skulle använda mest. Just nu bor jag i en hyresrätt som har en lite treplattorsspis och på den skulle man kunna lägga skeppshulten aå att den vilar på alla plattor, men den skulle inte täcka någon helt. Gjutjärn fördelar ju värme bra men vet inte om det skulle vara tillräckligt. Sen vill jag inte bo här så länge till och vet inte hur det skulle funka på en fullstor spis om den bara kanske täcker en fjärdedel av varje platta?
55
Hej. Är det någon som har erfarenhet av skeppshults Grill- & stekplatta? http://www.skeppshult.com/sv/product/0381/

Såg någonstans att den skall användas i ugn och på ett annat ställe stod det att den ska användas antingen över öppen eld eller över lågan på en gasspis. Jag skulle vilja ha något sånt här som jag kan använda på en vanlig elspis, för att få som ett stort stekbord. Tror ni att vanliga elplattor kan värma upp det tillräckligt?

Johan
56
Har inte sett Kniven mot strupen men från trailers jag sett verkar det vara som med många andra Svenska produktioner. De tar en programide och sedan kör de konceptet rätt av, jag skulle vilja se att man använder grundideen men att sedan programmledaren kör sin egen grej med det. Nu ser programmledarna ofta ut som dåliga skådespelare då de försöker häma någon kändis, vilket gör att programmen inte känns äkta för fem öre.
57
Hej Kari.
Varför tilsätta en nypa socker när du blötlägger trattisarna? Tar det fram mer smak eller finns det någon annan orsak? När jag har gjort det så brukar jag bara använda vatten. Men för det mesta så brukar jag mortla dem och använda som krydda blir riktigt bra
58
Jag brukar använda ugnsgallret att steka på med en långpanna under. Funkar hur bra som helst
59
Hallå JC, tack för tipset. Hur mycket tog de för frakten från knivesandtools.com?
60
Tänkte göra mig en läderstrigel. Undrar då vad som är bäst som slippasta och vart jag kan köpa det?

Annonser

Powered by EzPortal