Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av sarkku
 - 2008-04-08 22:15
Citat från: elka skrivet 2007-11-14 11:42
Andreas: Finnarna har goda korvar överlag, jag tycker till och med att vanlig grillkorv (typ tjocka Hot Dogs) på finska blir så mycket bättre. Medvursten likaså. (rysk salami)

Finska korvar är laktos och gluten fria i allmänhet vilket är ett plus.

Håll utkik efter märket Saarioinen som i Finland gjort korv sen min pappa var liten, dom har en vanlig tjock bastukorv som går att koka, grilla och BASTA!

Att göra ett aluminiumpaket att lägga på bastuaggregatet när man börjar basta och ta med sig ut och njuta efter kall dusch med just EN öl... Det är så inni bomben jäv** gott! (5/5)

Denna korv heter Saarioinen Sauna Lenkimakkara (bastu länkkorv, fritt översatt) och dyker då och då upp på Coop Forum och Ica Kvantum/Maxi i finsktäta städer som Gustavberg och Västerås.

Hoppsan, blev visst en recension från en annars sällan-korv-ätare.


ttt




ja dom finska korvarna e bäst. Tycker jag.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-11-22 11:46
Hamnade på en lustig sida hos Korvklubben. Här har vi de riktiga korventusiasterna. Går man in på Tester kan man läsa recensioner av massor av korvar, en del lämpliga att grilla.
http://www.korv.just.nu/ 
Skrivet av Kari
 - 2007-11-14 11:42
Andreas: Finnarna har goda korvar överlag, jag tycker till och med att vanlig grillkorv (typ tjocka Hot Dogs) på finska blir så mycket bättre. Medvursten likaså. (rysk salami)

Finska korvar är laktos och gluten fria i allmänhet vilket är ett plus.

Håll utkik efter märket Saarioinen som i Finland gjort korv sen min pappa var liten, dom har en vanlig tjock bastukorv som går att koka, grilla och BASTA!

Att göra ett aluminiumpaket att lägga på bastuaggregatet när man börjar basta och ta med sig ut och njuta efter kall dusch med just EN öl... Det är så inni bomben jäv** gott! (5/5)

Denna korv heter Saarioinen Sauna Lenkimakkara (bastu länkkorv, fritt översatt) och dyker då och då upp på Coop Forum och Ica Kvantum/Maxi i finsktäta städer som Gustavberg och Västerås.

Hoppsan, blev visst en recension från en annars sällan-korv-ätare.


ttt

Skrivet av Andreas
 - 2007-11-14 08:12
Jag fortsätter min odysse i grillkorvarnas rike: En riktigt bra korv är Atria Hiillos, mild men god smak och bra konsistens. Möjligen lite för tjockt skinn. ;) Betyg 4/5. (Såg förresten precis att Atria numera äger Lithells.)
Skrivet av Andreas
 - 2007-11-01 19:09
Här är en korv som definitivt inte är god att grilla: "Ica gott liv kyckling grillkorv välsmakande korv med låg fetthalt" - en mer smaklös, osalt och intetsägande korv har jag aldrig förr stött på. (Hade först inte tänkt skriva om den men när den var så usel var jag tvungen att rota fram emballaget ur sopkorgen och föreviga det.) Betyg: 1/5.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-12 10:07
DET ska jag prova :P
Skrivet av Hasse
 - 2007-09-11 23:46
Agneta, någonstans har jag läst att lite ättika i kokvattnet ska ge det perfekta "knäppet" i kokkorven. Men jag har aldrig provat själv, så jag kan inte gå ed på att det stämmer.
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-11 23:23
Jag har kollat men Heb. korvar finns inte utanför skåne annat än i undantagsfall. Men Wurstmaster har råå lammkorv som är jättefin.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-06 08:49
Å hu,skinnfria korvar! Dom är som slätrakade färsjärpar. Jag gillar korvar med mellantjockt naturskinn, korvar som det säger "knäpp" om när man biter i dom. Äter man korv med bröd o korven har för tjockt o segt skinn kan det hända, efter första bettet, att korvbrödet är tomt o du har fått en extra, senapsgarnerad tunga hängande ur munnen.
Skrivet av Urban
 - 2007-09-05 19:49
Andreas: Jag går inte och aktivt söker efter korvar med tjockt skinn, men jag tycker faktiskt att dom är godare då.
Tex. Scans chorizo tycker jag är smarrig, och ostkorvarna som man kan köpa på stan (vet inte vilket märke) har också naturskinn.
Korvar som har konstgjort skinn, eller som är skinnfria köper jag inte!.
Skrivet av Kari
 - 2007-09-05 10:03
Tips på god korv - Chorizo från Qibbla Halal Kött AB. Just det, Halal och absolut grisfritt.
Jag körde dom i Muurikkan med söta/goa majskolvar från självplock på ön.

Finns 3-4 olika Halalkorvar på mitt Konsum som skall testas!

Edit: Chorizon kosta bara 60kr/kg.
Skrivet av Andreas
 - 2007-09-05 09:11
Det var intressant, du letar alltså upp tjockskinnade korvar med flit! Vilken korv av alla korvar du ätit har absolut tjockast skinn? (Så jag vet vad jag ska undvika.) :)
Skrivet av Urban
 - 2007-09-04 19:41
Jag!  ;D
Skrivet av Andreas
 - 2007-09-04 19:17
Roffekock: vet du om "Heberleins Lammkorv" brukar säljas på ICA eller Konsum?

Igår provade jag att grilla Lithells chorizo, det är en riktigt god korv, mild i "chorizosmaken" och god i "korvsmaken". Nackdelar är formen på dem och skalet, tycker de är onödigt tjocka samt att skalet är onödigt tjockt. Är det nån som egentligen gillar tjockt korvskal?
Skrivet av roffekock
 - 2007-08-25 22:19
Heberleins Lammkorv underbart god.(Vet ej om den finns i era trakter) företag och butik finns utanför Båstad. Man skär en djup skåra i mitten på lammkorven fyller den med fint skivad inlagd jalapeno och grottlagrad ementaler OoOOopsssssss (el annan ost av god kvalité). Paketet omlindas med bacon grillas långsamt. Ätes med ett gott hemlagat mos,ratatouille, grillat bondbröd och inte att förglömma en eller flera kalla BECKS el liknande. (OBS jag har hört att en del gillar Kalles Kaviar till detta men jag personligen föredrar ÖL)

Annonser

Powered by EzPortal