Vilken korv är godast att grilla?

Startat av Andreas, 2007-07-07 11:29

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Å hu,skinnfria korvar! Dom är som slätrakade färsjärpar. Jag gillar korvar med mellantjockt naturskinn, korvar som det säger "knäpp" om när man biter i dom. Äter man korv med bröd o korven har för tjockt o segt skinn kan det hända, efter första bettet, att korvbrödet är tomt o du har fått en extra, senapsgarnerad tunga hängande ur munnen.

roffekock

Jag har kollat men Heb. korvar finns inte utanför skåne annat än i undantagsfall. Men Wurstmaster har råå lammkorv som är jättefin.
Matforum är bäst

Hasse

Agneta, någonstans har jag läst att lite ättika i kokvattnet ska ge det perfekta "knäppet" i kokkorven. Men jag har aldrig provat själv, så jag kan inte gå ed på att det stämmer.

agnetasch


Andreas

Här är en korv som definitivt inte är god att grilla: "Ica gott liv kyckling grillkorv välsmakande korv med låg fetthalt" - en mer smaklös, osalt och intetsägande korv har jag aldrig förr stött på. (Hade först inte tänkt skriva om den men när den var så usel var jag tvungen att rota fram emballaget ur sopkorgen och föreviga det.) Betyg: 1/5.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Jag fortsätter min odysse i grillkorvarnas rike: En riktigt bra korv är Atria Hiillos, mild men god smak och bra konsistens. Möjligen lite för tjockt skinn. ;) Betyg 4/5. (Såg förresten precis att Atria numera äger Lithells.)
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Andreas: Finnarna har goda korvar överlag, jag tycker till och med att vanlig grillkorv (typ tjocka Hot Dogs) på finska blir så mycket bättre. Medvursten likaså. (rysk salami)

Finska korvar är laktos och gluten fria i allmänhet vilket är ett plus.

Håll utkik efter märket Saarioinen som i Finland gjort korv sen min pappa var liten, dom har en vanlig tjock bastukorv som går att koka, grilla och BASTA!

Att göra ett aluminiumpaket att lägga på bastuaggregatet när man börjar basta och ta med sig ut och njuta efter kall dusch med just EN öl... Det är så inni bomben jäv** gott! (5/5)

Denna korv heter Saarioinen Sauna Lenkimakkara (bastu länkkorv, fritt översatt) och dyker då och då upp på Coop Forum och Ica Kvantum/Maxi i finsktäta städer som Gustavberg och Västerås.

Hoppsan, blev visst en recension från en annars sällan-korv-ätare.


ttt


agnetasch

Hamnade på en lustig sida hos Korvklubben. Här har vi de riktiga korventusiasterna. Går man in på Tester kan man läsa recensioner av massor av korvar, en del lämpliga att grilla.
http://www.korv.just.nu/ 

sarkku

Citat från: elka skrivet 2007-11-14 11:42
Andreas: Finnarna har goda korvar överlag, jag tycker till och med att vanlig grillkorv (typ tjocka Hot Dogs) på finska blir så mycket bättre. Medvursten likaså. (rysk salami)

Finska korvar är laktos och gluten fria i allmänhet vilket är ett plus.

Håll utkik efter märket Saarioinen som i Finland gjort korv sen min pappa var liten, dom har en vanlig tjock bastukorv som går att koka, grilla och BASTA!

Att göra ett aluminiumpaket att lägga på bastuaggregatet när man börjar basta och ta med sig ut och njuta efter kall dusch med just EN öl... Det är så inni bomben jäv** gott! (5/5)

Denna korv heter Saarioinen Sauna Lenkimakkara (bastu länkkorv, fritt översatt) och dyker då och då upp på Coop Forum och Ica Kvantum/Maxi i finsktäta städer som Gustavberg och Västerås.

Hoppsan, blev visst en recension från en annars sällan-korv-ätare.


ttt




ja dom finska korvarna e bäst. Tycker jag.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal