Matjessill som inläggningssill?

Startat av crlhrv, 2009-12-20 18:45

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

2009-12-20 18:45 Last Edit: 2009-12-20 18:49 by crlhrv
Jag var ute efter inläggningssill men råkade istället köpa 8 burkar matjessill. Kan man använda matjessillen till vanliga sillinläggningar, typ curry osv eller kommer det att bli helfel med smakerna? Kan man "skölja" av sillarna och använda dem som vanligt?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Hasse

I P1:s program Meny den 17/12 påstods att sköljd matjessill kan användas till inläggning. Men jag har inte provat själv och svarar inte för resultatet.

Personligen hade jag köpt ny sill och sparat matjessillen till ett annat tillfälle.

annamaria

Jag har ett recept på Julsill där det ska vara matjessill. Den är supergod! Däremot skulle jag inte använda den i currysill kanske.

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/12/annas-julsill.html

ena

jag lägger in nästan all sill på matjessill då det blir en rundare o något mildare smak :)

senapssill, currysill, pepparrotssill, löksill... med mera har det hunnit bli än så länge... så kör på du :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Kari


crlhrv

Det verkar gå bra hur som om man ska tro vad som skrivs här (och det ska man, matforum is the law).

Jag tror att jag ska göra som P1 och ena och göra en vitlökssill på matjessill. Sen ska jag nog också prova annamarias julsill.

Matjes är ju gott, vitlök är gott, curry är gott och tomat är gott. Hur kan det bli fel om man blandar ihop det :D
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

2009-12-21 11:04 #6 Last Edit: 2009-12-21 11:06 by agnetasch
Matjessill har ju alltid varit gott att blanda med Arlas smaksatta creme fraichevarianter, nu finns saffran/tomat o äpple/pepparrot, kanske värda att prova.
Annars kan man göra Kungasillens vintervariant; matjessill, gräddfil/majonnäs o hackad hårdstekt lök.

PS God dip till chips o grönsaker; en burk mosad matjessill i ett pkt gräddfil.

Kari

Hmm, nu blir jag ju sugen att leka matjesleken också - tanken fick mogna :)

Då till frågan, vilken matjes ska man använda, det får ju gärna vara lite fin konsistens på filéerna.. Tips?

ena

min favoritmatjes till inläggningar är nog Jollys :) men jag kan faktiskt inte motivera :)

årets favorisill blir nog den med creme fraiche, äpple, bacon o pepparrot :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

crlhrv

ena: jag misstänker att du måste slänga upp ett recept på baconsillen =)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Lena Marie

Jag har ett recept på en kanongod sill som jag gör till och från.
Ett urklipp från en tidning för många år sedan. Karin Harrysson i Västervik hade skickat in det.

Vitlökssill

Låt 1 burk matjessill i bitar rinna av. Rör under tiden samman 2 dl crème fraiche med ½ dl majonnäs och 2-3 pressade vitlöksklyftor. Hacka 2 rödlökar fint. Bottna ett fat med ca hälften av lökhacket. Lägg sillen över. Bred vitlökscrème fraichen över.
Garnera med lökhacket och gräslök eller finstrimlad purjo. Låt stå och dra åt sig smakerna någon timme innan servering.
Alma Mater - mat är gott

agnetasch

Citat från: Kari skrivet 2009-12-21 21:45
Då till frågan, vilken matjes ska man använda, det får ju gärna vara lite fin konsistens på filéerna.. Tips?
Koster Fiskarn´s!!

ena

carl... det finns här ;)
http://enasmattankar.blogspot.com/2009/12/och-sa-lite-sill-till-da.html
har hunnit göra 3 omgångar redan, den har verkligen strykande åtgång
man kan prova allt -minst en gång!!;)

annamaria

Jag har också gjort vitlökssill på matjessill, tycker inte det är gott. Smaken är som baken.... ;D

Kari


crlhrv

frågan hör kanske inte hemma i den här tråden, men jag försöker ändå.

hur gör man klassisk matjesinläggningslag? jag tänkte att man kan ta några burkar matjessill och lägga över sillen i en egen lag så det ser lite roligare ut än att ta dem direkt ur konservburken.

är det bara 1-2-3 lag, rödlök, lite svartpeppar/kryddpeppar tjoff ner i en burk?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

annamaria

Inte ens en tveksam matjessill-motståndare kan låta bli att prova baonsillen idag.  ;D

Lena Marie

Tala gärna om vad du tyckte annamaria. Har ingen matjes hemma men få köpa och prova med bacon. Låte intressant!   :P
Alma Mater - mat är gott

ena

carl... vet inte riktigt vad det är i en klassisk matjeslag men jag brukar göra som du skrev... plus dill *ler*

annamaria... nu blir jag nyfiken på vad du tycker ;) jag äter egentligen inte pepparrot men i den här sillen funkade det för mig :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

annamaria

O jag älskar pepparrot men äter inte matjessill....det blir spännande. Den doftar gott! Återkommer efter jul.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal