Jäser fint i punken men inte i form

Startat av kladde, 2013-03-16 17:41

Föregående ämne - Nästa ämne

kladde

Jag har flera gånger haft fenomenet att mitt deg jäser fint i en bunke. Sen tar jag ut degen på ett mjölat bord. Delar den försiktigt i 2 delar och försiktigt formar brödet för att sen lägga degen i 2 former. Men det är där degen inte vill jäsa lika fint som i bunken. Vad gör jag för fel? Jag vill ha ett luftigt bröd.

kurt

I bunken har den ju hjälp av kanterna att stiga, på en plåt kan den breda ut sig även om den jäser bra. Metall har ju också bättre värmeledningsförmåga, så det är viktigare att underlaget inte är svalt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal